Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TikTok permite videoclipurilor să dureze până la 10 minute

rollingstone.com
TikTok

Rețeaua de socializare TikTok va permite acum utilizatorilor săi să posteze videoclipuri de până la zece minute, față de trei până acum, o nouă inițiativă de a concura cu principalul său rival, YouTube, scrie AFP.

Decizia vine la mai puțin de opt luni de la creșterea duratei maxime de la unu la trei minute.

„Sperăm că acest lucru va deschide și mai multe posibilități pentru creatorii noștri din întreaga lume”, a spus purtătorul de cuvânt al subsidiarei grupului chinez ByteDance.

Specializat în videoclipuri scurte, chiar foarte scurte pentru că multe dintre ele sunt încă mult mai scurte de un minut, TikTok va intra hotărât pe terenul YouTube, reperul pentru conținutul generat direct de utilizatori.

În martie 2021, YouTube a căutat, la rândul său, să se poziționeze pe teritoriul TikTok prin lansarea YouTube Shorts, care permitea înregistrarea videoclipurilor de până la 60 de secunde.

​Facebook (Meta) a anunțat că produsul Reels, care permite postarea de mici clipuri video, va fi disponibil pentru userii rețelei din 150 de țări și a anunțat noi modalități de editare și monetizare pentru Reels.

Diferența dintre TikTok și YouTube „este strânsă și videoclipurile mai lungi ar putea ajuta TikTok să revină pe drumul cel bun”, a comentat Jasmine Enberg, analistul Insider Intelligence.

„Videoclipurile mai lungi oferă creatorilor mai multe oportunități de monetizare”, a adăugat ea, „și deschid ușa către mai multe formate pentru a crește afacerea publicitară TikTok”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.