Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TikTok vrea să se mute la Londra ca să scape de eticheta de 'chinezărie'

TikTok

Populara reţea de socializare TikTok a purtat discuţii cu guvernul britanic în ultimele luni pentru a-şi amplasa cartierul general la Londra, în cadrul strategiei platformei de a distanţa de proprietarii săi chinezi, a declarat pentru Reuters o sursă din apropierea discuţiilor.

Londra este una din mai multe locaţii pe care TikTok la are în vedere iar până la acest moment nu a fost luată încă o decizie, au adăugat sursele.

Citește și: Tudorel Toader, atac fără precedent la Olguța Vasilescu! Cum s-ar fi opus fosta șefă a Muncii transpunerii Directivei privind spălarea banilor

Deocamdată nu este clar care sunt celelalte locaţii avute în vedere de TikTok. Cu toate acestea, pe parcursul acestui an TikTok a făcut angajări semnificative în California, printre cei recrutaţi fiind şi Kevin Mayer, fost director la Walt Disney Co, care va fi directorul general de la TikTok.

TikTok a intrat însă în vizorul autorităţilor americane pe fondul suspiciunilor că autorităţile de la Beijing ar putea forţa compania controlată de grupul chinez ByteDance să îi predea datele utilizatorilor.

Citește și: Marcel Vela face schimbări majore! Ordin privind preschimbarea permiselor eliberate de alte state

Sursele citate de Reuters susţin că în ultimele săptămâni TikTok s-a concentrat pe soluţionarea relaţiei cu Washingtonul dar nu a exclus Londra ca o posibilă locaţie pentru noul său sediu general. În următoarele săptămâni, TikTok ar urma să anunţe o majorare semnificativă a personalului său de la Londra şi din alte locaţii din afara Chinei, au precizat sursele.

TikTok, proprietatea grupului chinez ByteDance, populară în rândul celor celor mai tineri utilizatori, avea 800 de milioane de utilizatori în luna ianuarie la nivel mondial (conform DataReportal). Platforma a negat întotdeauna partajarea de date cu autorităţile chineze şi dă asigurări că nu are nicio intenţie de a accepta astfel de cereri.

Citește și: Nelu Tătaru pune cruce informațiilor alarmante: Se va întâmpla în două săptămâni .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.