Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tîlvăr, mesaj de Ziua Națională: România are o voce puternică și un statut respectat în lume

Ministerul Apărării Naționale
Angel Tîlvăr

România are o voce puternică și un statut respectat în lume, transmite ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naționale: „și în aceste vremuri complicate pentru securitatea regiunii și a lumii, Armata își va face datoria, ca și până acum”.

„Sărbătorim, la 1 Decembrie, împlinirea celui mai mare deziderat al națiunii române, marea reîntregire visată de generații întregi de patrioți. Ei și-au dedicat viața țării, mulți căzând la datorie în numele ei, pe câmpurile de luptă. Tuturor eroilor României, știuți sau rămași anonimi, le datorăm respect și veșnică recunoștință. Gândurile noastre se îndreaptă, astăzi, în primul rând, spre militarii aflați la datorie în teatrele de operații, în condiții dintre cele mai dificile sau care își fac datoria în țară, în misiuni pentru care sunt gata permanent de acțiune. Prin jurământul sacru depus, ei s-au legat să pună în permanență Țara și Drapelul înaintea propriei vieți. România are o voce puternică și un statut respectat în lume și datorită rezultatelor remarcabile pe care militarii noștri le au alături de cei ai țărilor aliate și partenere. Tocmai de aceea, românii își prețuiesc militarii și își pun încrederea în ei, încrederea că și în aceste vremuri complicate pentru securitatea regiunii și a lumii, Armata își va face datoria, ca și până acum”, arată Angel Tîlvăr, potrivit mediafax.

El amintește și veteranii de război.

„De Ziua Națională, se cuvine să ne omagiem seniorii care și-au servit Patria în uniformă – veterani de război, militari în rezervă sau în retragere. Asigurându-i că vom aprecia întotdeauna sacrificiile lor, le transmitem respectul și prețuirea noastră. Adresez mulțumiri și personalului civil al Ministerului Apărării Naționale, care își face datoria cu cinste alături de colegii militari. Trasmit aprecieri și tuturor familiilor personalului nostru, al căror sprijin este esențial pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor încredințate. Cinstind Tricolorul, cinstim Națiunea și Țara. De aceea, în această zi, mai mult ca oricând, nu doar militarii poartă cu mândrie drapelele la uniforme sau pe mijloacele de luptă, ci și foarte mulți români, acasă sau peste hotare, care își arată mândria de a fi parte a națiunii noastre. Să ne bucurăm, așadar, onorând un steag tricolor, în acordurile imnului național, de cea mai frumoasă zi a noastră, a românilor! La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români”, încheie ministrul Apărării Naționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.