Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Timiș: 11 irakieni și iranieni și două călăuze, depistați la Cruceni

www.ct100.ro
politia de frontiera

Polițiștii de frontieră din Cruceni au depistat, în weekend, opt iranieni și trei irakieni, care au încercat să treacă ilegal frontiera, din Serbia în România, grupul fiind sprijinit de două călăuze, cetățeni turci, informează un comunicat de presă al Poliției de Frontieră Timișoara, remis luni AGERPRES.

Citeşte şi: Sancţiuni dure pentru vitezomani: Zeci de şoferi, lăsaţi fără permis în ultima săptămână

Polițiștii de frontieră timișeni au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, un grup format din 11 persoane, care se deplasa dinspre frontiera cu Serbia. Polițiștii au monitorizat grupul și au observat că persoanele în cauză au așteptat până când în zonă a venit un autoturism pentru a le prelua.

Imediat, oamenii legii au intervenit și au oprit mașina, iar persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit că era vorba despre cinci bărbați și 3 femei, cu vârste cuprinse între 22 și 42 de ani, precum și trei minori de patru, opt, respectiv 16 ani.

Șoferul autoturismului și celălalt bărbat care au preluat grupul de migranți sunt cetățeni turci, în vârstă de 19, respectiv 25 de ani, cu domiciliul în România.

Transfugii iranieni și irakieni au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenția de a ajunge în Occident, cu ajutorul călăuzelor turce.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv trafic de migranți — cele două călăuze. Față de acestea din urmă s-a luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Citeşte şi: RATB suspendă începând de luni linia turistică 'Bucharest City Tour' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.