Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Timiș: Peste 30 la sută din școli sunt fără pază și nesupravegheate video

Inquam Photos/ Octav Ganea
scoala clasa elevi

187 din cele 580 de unități de învățământ din județul Timiș, majoritatea aflate în mediul rural, nu sunt păzite sau dotate cu camere de supraveghere video înainte de începerea noului an școlar, potrivit Mediafax.

Peste 30 la sută dintre clădirile în care-și desfășoară activitatea unitățile de învățământ din județul Timiș, majoritatea aflate în mediul rural, nu sunt păzite și nici dotate cu sisteme de monitorizare video.

La nivelul județului Timiș funcționează 580 de unități de învățământ, dintre care 220 de școli primare și gimnaziale, 54 de licee și colegii și alte 306 de grădinițe.

Potrivit unui raport al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, doar 76 de unități de învățământ sunt asigurate cu o formă de pază, din care 39 cu pază proprie, 22 cu pază asigurată de societăți specializate și 15 cu pază mixtă. De asemenea, alte 139 de școli sunt dotate cu sisteme de supraveghere video, din care 45 de grădinițe, 70 de școli primare și gimnaziale și 24 de licee și colegii.

Citește și: Încă 34 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână

Conform aceluiași raport, 187 de unități de învățământ din județul Timiș nu dispun de pază umană și nici de sisteme tehnice de supraveghere video, din care 143 de grădinițe și 44 de școli primare și gimnaziale. Potrivit Inspectoratului Județean Timiș, majoritatea acestor școli se află în mediul rural.

Printre unitățile de învățământ care nu sunt păzite se numără școala din localitatea Cărpiniș, în care învață aproximativ 300 de elevi, în clasele 0 - VIII. Directorul școlii, Gheorghe Dumbravă, a declarat, miercuri, că unitatea de învățământ are patru clădiri în două sate. Dintre acestea, doar imobilele din localitatea Cărpiniș sunt dotate cu camere video de supraveghere.

„În niciuna din cele patru clădiri nu avem paznic. Din patru locații, două au supraveghere audio-video, camerele fiind montate în urmă cu câțiva ani. Sunt utile aceste camere pentru că este nevoie de o protecție a elevilor, dar și a clădirii. Ne-am gândit și la varianta de a angaja paznici, am putea primi bani de la primărie, dar deocamdată ne limităm la camerele video, vrem să extindem sistemul și în celelalte două locații. În cele două locații în care nu avem camere video sunt îngrijitoarele, muncitori care mai supraveghează, colaborăm și cu Poliția. Deocamdată, nu au fost incidente. Avem profesori de serviciu care merg pe coridoare, stau la intrarea în școală", a afirmat Gheorghe Dumbravă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.