Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Timiş: Peste 13.600 de copii au revenit în clase; doi elevi şi doi angajaţi din învăţământ au COVID-19

GAL
scoala clasa elevi

Cursurile faţă în faţă au fost reluate miercuri, în judeţul Timiş, în 174 de grădiniţe şi şcoli care sunt în scenariul verde şi unde 13.654 de copii intră în clasă, în timp ce în scenariul II au început cursurile faţă în faţă 49.375 de preşcolari şi elevi.

"Avem şi 33.769 elevi din scenariul II care sunt în online. Avem şi doi elevi şi doi angajaţi din sistem care sunt confirmaţi cu COVID-19. Este un pas important diminuarea la două scenarii pentru revenirea la şcoală. Peste două săptămâni se va face o nouă analiză a indicilor de infectare cu SARS-CoV-2 după revenirea la şcoală. Mai avem la nivelul judeţului, acum, şi elevi care au rămas online din diferite motive medicale care nu sunt legate de COVID-19", a precizat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş, Marin Popescu, într-o conferinţă de presă.

El a subliniat faptul că, în perioada vacanţei pre-pascale şi a sărbătorilor de Paşti, a existat o relaxare care este posibil să aibă un efect asupra curbei de infectare.

"Mi-aş dori ca acest mic val (de contaminări) să nu existe, dar avem prea multă analiză în ultimul an ca să nu luăm în calcul şi acest lucru. Cred că rata va fi totuşi mică şi putem reveni în clase în condiţiile asigurării normelor de securitate pandemică deja cunoscute, în şcoli", a punctat Popescu.

În judeţul Timiş, din cele 591 de grădiniţe şi şcoli, 174 vor desfăşura activităţi în scenariul verde, iar 417 în scenariul galben, în care este inclus şi municipiul Timişoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.