Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Screening al stării de sănătate a celor care se vor prezenta la etapa a II -a a Maratonului Vaccinării în Timiş

smartradio.ro
vaccin

Preşedintele Asociaţiei pentru ATI "Aurel Mogoşeanu", dr. Dorel Săndesc, iniţiatorul Maratonului Vaccinării de la Timişoara, a anunţat, duminică seara, că în cadrul ediţiei a doua a evenimentului, destinată rapelului celor vaccinaţi la sfârşitul lunii aprilie cu serul Pfizer, se vor putea administra şi vaccinuri Johnson&Johnson, în doză unică, celor încă nevaccinaţi.

De asemenea, populaţia care se va prezenta la imunizare în perioada 14-17 mai, la Centrul Regional de Afaceri Timişoara (CRAFT), va beneficia, în premieră naţională, de un screening al stării de sănătate.

"A doua ediţie a Maratonului Vaccinării de la Timişoara, proiect care a dat tonul unor acţiuni similare la nivel naţional, vine, pe lângă rapelul asigurat celor vaccinaţi cu prima doză de Pfizer, cu două noutăţi, şi anume, vaccinare cu Johnson&Johnson pentru cei nevaccinaţi încă, vaccin care necesită o singură doză (fiind singurul vaccin care asigură sinteza optimă de vaccin după o doză), precum şi un screening al stării de sănătate a populaţiei - în premieră naţională, în cadrul unui maraton al vaccinării -, prin efectuarea de teste de depistare a unor patologii cronice la persoanele cu factori de risc", arată dr. Dorel Săndesc, într-o postare pe Facebook, preluată de Agerpres.

Sala Polivalentă a Centrului Regional de Afaceri Timişoara (CRAFT) va redeveni centrul Maratonului Vaccinării în perioada 14 - 17 mai, unde se va administra doza de rapel celor cărora li s-a administrat primul ser Pfizer în perioada 23 - 25 aprilie.

În acest sens, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş a adoptat o hotărâre în baza căreia s-a aprobat schimbarea temporară a destinaţiei actuale a Sălii Polivalente începând de luni, 10 mai, pentru a se amenaja fluxurile necesare.

În prima etapă a Maratonului Vaccinării au fost imunizate 6.722 de persoane pe durata a 64 de ore

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.