Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Timișoara: 55 de migranți au încercat să treacă ilegal granița spre vestul Europei

NEWS.ro
migranti irak

Poliţiştii de frontieră din Timişoara au depistat, în cadrul unei acţiuni pentru prevenirea combaterii migraţiei ilegale, 55 de cetăţeni afro - asiatici, solicitanţi de azil în ţara noastră sau cu permise de muncă. Ei se aflau cazaţi la mai multe pensiuni din oraş cu scopul de a trece ilegal graniţa spre vestul Europei, informează News.ro.

Citește și: Planuri mărețe de infrastructură pentru Timișoara: sens giratoriu suspendat, trenuri care vor circula cu 160 km/oră și pasaje feroviare

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, în cooperare cu poliţişti din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş şi lucrători din cadrul Centrului Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil – Timişoara au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 08.00, aceştia au identificat, cazaţi la mai multe pensiuni de pe raza localităţii Timişoara, cincizeci şi cinci de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că cetăţenii străini sunt cincizeci şi trei de bărbaţi, o femeie şi un minor. Aceştia sunt cetăţeni din Bangladesh, Siria, Iran şi Irak, care au permise de muncă şi documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza municipiului Timişoara”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al Poliţiei de Frontieră Timişoara

De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că cetăţenii străini aveau în intenţie să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

După finalizarea tuturor verificărilor, poliţiştii de frontieră urmează să îi îndrume pe solicitanţii de azil spre centrele de cazare din ţară unde sunt înregistraţi, iar cei cu permise de muncă sunt consiliaţi de către lucrătorii Inspectoratului General pentru Imigrări să respecte scopul şi dreptul de şedere pe teritoriul României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.