Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Timișoara CERȘEȘTE cărbune din rezerva de stat, pentru căldură: amendată cu 21 de milioane de euro și insolventă, Colterm nu poate cumpăra

pressalert.ro
Dominic Fritz

Caloriferele timișorenilor branșați la compania locală de termoficare sunt relativ călduțe, însă nu sunt nici pe departe pe atât de fierbinți încât să încălzească locuințele.  Administrația Fritz a anunțat ieri că societatea care furnizează căldruă va intra în insolvență, din cauza datoriilor istorice.

"Ce nu spune Fritz este însă că din cauză că nu a plătit la timp certificatele verzi necesare pentru a produce căldură folosind cărbune, Colterm a încasat și o amendă de 20 de miloane de euro. Acum, primarul ridică din umeri și anunță că subprefectul de Timiș a cerut cărbune de la rezerva de stat pentru că Timișoara nu își permite să cumpere. Pe vremea administrației Robu, compania avea la fel de multe datorii, însă fostul primar reușea de fiecare dată să asigure stocuri.

Prefectul Ovidiu Drăgănescu a transmis Guvernului României, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, solicitarea Primăriei Timișoara pentru cărbune din rezerva strategică a României. Mulțumim.

Colterm a încercat la jumătatea anului, în contextul creșterii explozive a prețului la gaz, să cumpere cărbune de la furnizorii tradiționali, precum Complexul Energetic Oltenia, dar aceștia au refuzat să ne livreze, din cauza datoriilor acumulate. Doar doi furnizori, din cei patru contractați de Colterm, s-au angajat că ne vor și trimite cărbune. O parte din el este pe drum. Cu conturile blocate de ANAF, compania de termoficare nu s-a putut îndrepta, cu credibilitate, spre alți furnizori, iar soluția de urgență astăzi este obținerea cărbunelui din rezerva strategică.

Toți, indiferent de culoarea politică, ne dorim ca orașul să treacă cu bine peste această iarnă și mulțumesc liderilor partidelor și parlamentarilor de Timiș care se implică în găsirea soluțiilor la nivel național", scrie Fritz pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.