Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Timişoara devine primul oraş din România care oferă din bugetul local burse de creaţie pentru artiştii care nu sunt susţinuţi de o organizaţie

Express de Banat
Dominic Fritz

Primarul Dominic Fritz a oferit în premieră, la nivel naţional, burse de creaţie din bugetul local pentru artiştii care sunt susţinut de o organizaţie, pentru a-i sprijini în procesul de creaţie în contextul în care Timişoara urmează să preia anul viitor titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Astfel, 37 de artişti din Timişoara, Berlin, Bucureşti, Cluj, Arad sau Hunedoara sunt beneficiarii acestor burse din bugetul local al Municipiului Timişoara, prin Centrul de Proiecte Timişoara, arată comunicatul de presă al USR.

Lansată pe 1 noiembrie, sesiunea de finanţate a primit 241 de aplicaţii. Juriul, format din experţi independenţi şi membri ai echipei curatoriale Timişoara 2023, a ales proiecte multidisciplinare, ce aduc împreună arta sonoră şi teatrul, literatura şi arta digitală, artele vizuale şi dansul.

„Interesul mare de care s-a bucurat primul apel ne încurajează că suntem pe drumul cel bun şi vom continua cu noi apeluri. Deschidem oraşul către artişti, dar şi creaţia lor către oraş, pentru că bursierii vor organiza evenimente deschise publicului, unde îşi vor prezenta creaţiile”, a declarat primarul Timişoarei Dominic Fritz, conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.