Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Timişoara marchează ziua de 9 Mai printr-un amplu program de manifestări culturale şi sportive

Agerpres
Revolutie, Timisoara, drapel

Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite şi Ziua Europei vor fi marcate, duminică, la Timişoara, printr-un amplu program de manifestări culturale şi sportive care vor debuta, la ora 10.00, cu un ceremonial militar-religios şi se vor încheia cu un Concert al Filarmonicii Banatul şi cu recitalul "Când şi cuvânt în romantism II", al Operei Naţionale Române din Timişoara, la Muzeul Naţional de Artă Timişoara.

Cei mici sunt invitaţi, de la ora 11,00, la Teatrul Merlin, unde li se va prezenta spectacolul "Cufărul celor 7 pitici", iar de la ora 12,00 va începe Crosul Europei, la intrarea în Stadionul "Dan Păltinişanu", dedicat copiilor şi adolescenţilor, scrie Agerpres.ro.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat va prezenta tehnica de intervenţie şi echipa de căutare -salvare canină, dar şi teme de bază privind acordarea primului ajutor medical calificat. Evenimentul se va încheia cu festivitatea de premiere a câinilor implicaţi în acţiunile de căutare - salvare.

O manifestare similară va fi prezentată şi de Inspectoratul de Jandarmi Timişoara, cu exerciţii demonstrative cu câinii de serviciu şi un exerciţiu de intervenţie antiterorist, urmat de festivitatea de premiere a câinilor de serviciu participanţi la exerciţiile demonstrative.

Inspectoratul de Poliţie Timiş va avea un program de prezentare a unor exerciţii demonstrative privind intervenţiile pirotehnică şi generale, cu câini de serviciu, care se va încheia cu premierea câinilor participanţi la demonstraţii.

La ora 17,30 este programat un Flashmob cu participarea Ansamblului Timişul al Casei de Cultură a Municipiului Timişoara, în Piaţa Unirii.

De la ora 19,00, Filarmonica Banatul transmite online un concert.

De la aceeaşi oră, la Muzeul Naţional de Artă Timişoara începe recitalul "Cânt şi cuvânt în romantism II", cu lucrări din creaţia compozitorilor Erich Wolfgang Korngold, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Robert Schumann, Richard Strauss şi Richard Wagner, în organizarea Operei Naţionale Române din Timişoara.

Organizatorii evenimentelor sunt Instituţia Prefectului Judeţul Timiş, Consiliul Judeţean Timiş, Primăria Municipiului Timişoara, Garnizoana Timişoara, Brigada 18 Cercetare Supraveghere "Decebal", Teatrul pentru Copii şi Tineret "Merlin" din Timişoara, Asociaţia Judeţeană de Atletism Timiş, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş, Asociaţia Club Sportiv Campioni pentru Viitor, Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, ISU Banat, Inspectoratul de Poliţie Timiş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Inspectoratul de Jandarmi "General Moise Groza" din Timişoara, Filarmonica Banatul şi Opera Naţională Română din Timişoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.