Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Timișoara, SUFOCATĂ zi de zi de miros de CAUCIUC: cum este IGNORATĂ problema de autorități

Continental Timisoara

În fiecare dimineață și seară, locuitorii Timișoarei sunt efectiv sufocați cu miros de cauciuc, de la compania de anvelope Continental. Problema nu e una nouă, însă nimeni nu poate face nimic în acest sens. Sau nimeni nu vrea. Compania Continental a fost adusă în oraș pe vremea administrației Ciuhandu, însă în ciuda faptului că în oraș au existat numeroase proteste, unele chiar cu măști de gaze, făcute de oamenii revoltați de miros, nimic nu s-a schimbat.

Citește și: SURSE 15 membri ai clanurilor Rinu și Duduianu vor fi duși la audieri

Cum ignoră autoritățile problema

O perioadă de timp, primarul Nicolae Robu a atacat dur compania în mai multe conferințe de presă, însă subiectul a dispărut subit de pe agenda sa. Acesta a direcționat oamenii nemulțumiți către Garda de Mediu, care însă nu a avut cum să rezolve problema. Și asta pentru că măsurătorile aerului nu au arătat depășiri ale limitelor admise de poluare. Problema mirosului încă rămâne, iar duhoarea e atât de puternică încât cei care stau în zone unde mirosul care răzbate la kilometri întregi ajunge sunt nevoiți să își închidă geamurile. E o disperare care a ajuns să fie mută pentru că de ani buni nimeni nu ia măsuri. În vreme ce Garda de Mediu nu poate da amenzi, problema mirosului ține de DSP, instituție care nu face nimic în acest sens, fiind ocupată cu internarea forțată a bolnavilor de coronavirus care nu au simptome. Mai mult, Continental a primit 10 milioane de euro de la statul român pentru a face investiții care să elimine mirosul. Efectul lor a fost însă inexistent, după cum constată toți timișorenii. Banii însă nu au fost restituiți, având în vedere că problema nu s-a rezolvat.

Cum se BLOCHEAZĂ  amendarea companiei

Practic, compania Continental nu poate fi sancționată pentru mirosul degajat dintr-un motiv simplu: România nu are legislație legată de poluarea olfactivă. Deși o inițiativă în acest sens a fost depusă de USR, ea încă nu a fost votată de Parlament. Între timp, zeci de mii de timișoreni se sufoca în fiecare zi în miros de cauciuc, iar subiectul a devenit deja unul vechi.

Timișoara, pe lista NEAGRĂ a poluatorilor din România, conform Ministerului Mediului, condus de PNL

Indiferența tuturor autorităților se vede și din statisticile oficiale. Dacă nemulțumirea oamenilor poate fi ignorată, datele privind poluarea nu mint. Timișoara e mai poluată decât Beijing, o arată o statistică a Ministerului Mediului, făcută, culmea, în vremea guvernării PNL, astfel că aceasta nu mai poate fi atribuită unor lupte politice.

"Astfel, potrivit site-ului Ministerului Mediului (calitateaer.ro), care arată în timp real datele de la stațiile de monitorizare a calității aerului din Timișoara, cele instalate de Comisia Europeană, la stația TM1, din Calea Șagului, la ora 12, indicii PM10 (particulele în suspensie mai mari de 10 microni) erau cu mult depășiți, calitatea aerului fiind considerată foarte rea. La stația din Calea Aradului, aceiași indicatori arătau o calitatea rea a aerului. Singurele stații care nu înregistrau depășiri în Timișoara erau în centru, la stația amplasată lângă Parcul Loga și TM4, cea de pe Liviu Rebreanu. Cele patru stații nu monitorizează cantitatea de PM2,5 din aer", notează Tion.ro.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.