Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Timişoara va primi premiul Melina Mercouri, în valoare de 1,5 milioane de euro pentru programul Capitală Europeană a Culturii

teatrul national timisoara

Primăria Municipiului Timişoara a anunţat că reprezentanţii Comisiei Europene vor propune decernarea premiului Melina Mercouri, Timişoarei. Premiul are o valoare de 1,5 milioane de euro şi este acordat pentru programul Timişoara, Capitală Europeană a Culturii. Banii ar urma să sosească la Timişoara în luna martie 2023, potrivit news.ro.

”Mă bucură această recunoaştere a Comisiei Europene, pentru că acest premiu prestigios se acordă doar oraşelor care sunt cu adevărat pregătite pentru anul Capitalei Culturale. Nu este un premiu care vine la pachet cu titlul câştigat, ci este un premiu care evidenţiază calitatea muncii depuse. Este premiul fiecărui timişorean care a crezut în proiectul Capitalei Culturale şi a pus umărul la această reuşită. Anul viitor este şansa noastră istorică de a promova Timişoara şi România în Europa şi sunt convins că 2023 va schimba nu doar viaţa culturală a oraşului, ci Timişoara pe de-a întregul. Acest premiu este recunoaşterea eforturilor depuse de întreaga echipă, pentru care le mulţumesc”, a declarat primarul Dominic Fritz, potrivit unui comunicat de presă, de vineri, al Primăriei Timişoara.
În raportul care stă la baza acordării premiului, se arată că ”juriul apreciază progresul excelent realizat de echipa TM2023 în faţa provocărilor majore. Am fost încântaţi să vedem o echipă unită care s-a maturizat şi a găsit soluţii la cerinţele structurale şi legislative complexe, protejându-şi în acelaşi timp viziunea iniţială cu care s-a candidat.”
Suma de bani va ajunge la Primăria Timişoara cel târziu în luna martie, după weekend-ul oficial de deschidere al Capitalei Culturale, 17-19 februarie 2023. Ea va fi folosită pentru a creşte impactul european al titlului pentru oraş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.