Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Timp de două decenii vizitatorii Marelui Canion au fost radiați: Sursa - două găleți cu uraniu radioactiv uitate în clădirea muzeului

Descoperire înspăimântătoare la Marele Canion, unde turiştii au fost expuşi timp de 2 decenii la radiaţii peste limita legală fără să ştie, potrivit protv.

Cristi Danileț anunță o revoltă FĂRĂ PRECEDENT a magistraților la adresa lui Tudorel Toader: 'Nu se mai pot limita doar la comunicate și îngrijorări'

Potrivit CNN, în clădirea muzeului din Marele Canion au fost ţinute din 2000 până în vara anului trecut găleţi cu uraniu radioactiv. Administraţia parcului naţional verifică acum motivul pentru care materialul a fost stocat acolo şi dă asigurări că, în clipa de faţă, nivelul radioactivităţii este în parametri normali.

Nu e clar însă care a fost situaţia din 2000 până în iunie 2018, perioadă în care cele 3 găleţi cu uraniu au fost ţinute lângă o expoziţie de animale împăiate specifice faunei din zona marelui Canion. Ele au fost descoperite de Elston Stephenson, un angajat al Parcului, care spune că timp de luni întregi a încercat să alerteze conducerea rezervaţiei, fără niciun succes.

În final, susţine Stephenson, o echipă de muncitori cu mănuşi de grădinărit au luat din muzeu găleţile, cu măsuri minime de protecţie. După ce uraniul a fost depozitat în siguranţă, găleţile au fost aduse înapoi.

Stephenson mai spune că, timp de 18 ani, grupuri de turişti, mai ales copii, au fost expuse constant la radiaţii care au depăşit nivelul admis, iar situaţia ar putea fi şi mai gravă în cazul angajaţilor muzeului din Marele Canion, care au stat zilnic în apropierea materialului radioactiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.