Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tineretul ALDE anunță Generația `NOI`. Competența face diferența - Școala politică de iarnă

TLDE
TLDE

Tineretul Alianței Liberalilor și Democraților (TLDE) continuă demersul său de solidarizare a tuturor celor care cred în ideile, principiile şi valorile liberale. Evenimentele politice organizate de TLDE sunt recunoscute în rândul tinerilor liberali ca un bun prilej de a-și consolida atașamentul față de principiile și valorile liberale, precum și de a obține informații politice și/sau administrative relevante în raport cu contextul desfășurării evenimentelor, anunță TLDE.

”Organizarea Școlii Politice de Iarnă a devenit deja o tradiție pentru TLDE, la fiecare ediție sprijinul conducerii centrale a ALDE fiind unul salutar. De această dată, evenimentul va fi dedicat alegerilor locale și parlamentare care vor avea loc în anul 2020. Dubla miză electorală a acestui an reclamă o bună pregătire politică a organizației de tineret, TLDE fiind oganizația din interioriul ALDE care constituie, în fond, pepiniera de viitori lideri politici ai partidului. Denumirea școlii va fi Generația ”NOI”. Competența face diferența , titulatură care anunță deja miza evenimentului. Pe de o parte, ne dorim să evidențiem faptul că actuala generație a tinerilor din ALDE este capabilă să își asume funcții și/sau poziții de responsabilitate publică, întrucât cei mai mulți dintre noi am depășit deja statulul unor simpli novici în politică.

Suntem încrezători că, beneficiind de sprijinul, îndrumările și experiența vastă a seniorilor din ALDE, vom putea face diferența față cu succes responsabilităților unor funcții și/sau poziții publice. Mai mult decât atât, contextul actual al scenei politice românești, în general, și al ALDE, în mod special, favorizează, din punctul nostru de vedere, promovarea în funcții publice a unei noi generații de politicieni. Totuși, suntem conștienți că tinerețea și/sau noutatea nu sunt elemente necesare și suficiente pentru a ne asigura succesul. De aceea, pe de altă parte, chiar prin titulatura evenimentului evidențiem faptul că tinerii pentru care vom gira trebuie să dea dovadă de înaltă competență profesională, intelectuală și politică.

Garanția promovării competenței ca principal criteriu de selecție a tinerilor din ALDE pentru candidatura, respectiv ocuparea unor funcții și/sau posturi de responsabilitate publică cu prilejul alegerilor locale, respectiv parlamentare din 2020 este reprezentată de faptul că TLDE își propune să elaboreze un program politic extrem de bine fundamentat și asumat de către toți candidații propuși și susținuți de către organizația de tineret. Ne propunem să construim acest program politic în jurul a unor teme de importanță majoră pentru viitorul României, precum: transport și mobilitate; mediu și schimbări climatice; energie; competitivitate și creștere economică; educație și formare profesională; sănătate; dezvoltare regională; turism; cultură; agricultură; administrație publică; transparentizarea, debirocratizarea, digitalizarea administrației publice locale și centrale.

În cadrul evenimentului, prin contribuția participanților și a invitaților, vom face o selecție a 3-5 teme de interes în jurul cărora TLDE își va construi programul politic pentru alegerile locale și parlamentare din 2020, program care va fi înaintat către conducerea ALDE, în speranța că acesta va constitui o componentă importantă a programului politic al ALDE pentru perioada 2020 - 2024.

Școala de Iarnă a TLDE - Generația ”NOI”. Competența face diferența se va desfășura în perioada 20 – 23 Februarie 2020 în Brașov (Hotel Ramada), având un număr de 120 de participanți, membrii Delegației Permanente a TLDE, precum și alți doi membri ai fiecărei filiale teritoriale TLDE care s-au implicat activ în activitățile politice și organizatorice ale filialelor de origine demonstrând calități de leadership și interes deosebit pentru dezvoltarea cunoștințelor legate de valori și principii doctrinare, pentru dezbatere și deliberare, pentru îmbunătățirea calităților retorice și persuasive.

TLDE, organizație din interiorul ALDE ce joacă rolul unei pepiniere a actualilor și viitorilor lideri politici ai României, continuă să depună eforturi constante și susținute în vederea consolidării cunoștințelor politice și profesionale ale membrilor săi, astfel încât, în momentul în care vom avea șansa de a ajunge în anumite poziții de răspundere politică, să confirmăm așteptările și să întărim încrederea celor care ne-au susținut.

Astfel, trebuie să continuăm să ne asigurăm că membrii TLDE care vor interacționa direct cu tinerii interesați de acest proiect au calități politice, profesionale și retorice suficient de bine dezvoltate încât să administreze în mod eficient interacțiunea cu publicul țintă.

În atingerea acestor deziderate, sprijinul financiar, logistic și moral din partea conducerii centrale a ALDE este salutar. Suntem încrezători că vom beneficia de acest sprijin în continuare, așa cum s-a întâmplat și până acum.”, susțin organizatorii Școlii politice de iarnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.