Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tineretul creştin-democrat aplaudă poziţia ambasadorului SUA privind investiția în apărare: Angela Merkel, criticată

merkel

Ambasadorul Statelor Unite în Germania, Richard Grenell, a fost aplaudat vineri de tineretul creştin-democrat când a cerut guvernului de la Berlin să cheltuiască mai mult pentru apărare, relatează DPA, potrivit Agerpres.

La o reuniune a Uniunii Tineretului (Junge Union - JU, organizaţia de tineret a blocului creştin-democrat CDU/CSU), Grenell a reluat insistenţele preşedintelui american, Donald Trump, care i-a cerut cancelarului german, Angela Merkel, să aloce 2% din PIB pentru apărare. În prezent, Germania cheltuieşte în acest domeniu doar 1,25% din produsul intern brut, în timp ce SUA, care alocă în scopuri militare 3,5% din PIB, consideră insuficiente contribuţiile financiare ale multor ţări membre NATO.

Liderul JU, Paul Ziemiak, a declarat cu aceeaşi ocazie că guvernul german de coaliţie "se poticneşte dintr-o reuniune de criză în alta, este preocupat doar de sine şi nu de problemele ţării" şi a cerut mai multă deschidere pentru schimbare.

Coaliţia condusă de Merkel s-a confruntat începând din iunie cu două conflicte interne majore: politica de migraţie şi poziţia faţă de extrema dreaptă a fostului şef al serviciului de informaţii, Hans-Georg Maassen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.