Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tineretul liberal refuză cazarea refugiaților în căminele studențești

refugiati imigranti

Guvernul a ajuns la concluzia că poate caza refugiații în căminele studențești, iar ministru Educației a dat ordin în țară să știe câte locuri pot fi asigurate. Numai că decizia Guvernului a stârnit revolta studenților, dar și a organizațiilor de tineret ale PNL.

Sorin Moldovan, co-președinte TNL, califică drept periculoasă o astfel de decizie pentru securitatea studenților români.

”Am urmărit zilele acestea declarațiile privind măsurile pe care Guvernul Ponta dorește să le ia în problema europeană a refugiaților, una din aceste măsuri fiind cazarea refugiaților în campusurile universitare. Nu pot fi indiferent față de o măsură lipsită de raționament venită din partea premierului Ponta.

În primul rând, nu poți caza refugiați în centrele universitare până când aceștia nu se vor integra în societate, drept urmare se impun măsuri de securitate atât pentru ei, cât și pentru cetățenii români. Poate statul român să asigure cetățenii săi că primirea și cazarea acestor imigranți în campusurile studențești alături de studenții români nu va crea probleme din punct de vedere al siguranței? Ca să nu mai vorbim de faptul că locurile în campusurile românești sunt insuficiente pentru a asigura cazarea studenților în condiții decente. În al doilea rând, atât timp cât există centre speciale pentru refugiați, de ce nu se mărește capacitatea acestora pentru asigurarea numărului necesar de locuri?

Îi cer lui Victor Ponta și Guvernului să fie mai responsabili în gestionarea acestei probleme, mai ales că imigranții nu vor avea drept de vot la următoarele alegeri. Sau pasul următor este să le acorde drept de vot, poate așa PSD va mai câștiga câteva procente în plus?”, spune Sorin Moldovan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.