Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tineri interpreţi din opt judeţe participă, timp de două zile, la Festivalul Naţional de Folclor 'Sus, sus, sus, la moţi, la munte' din județul Alba

campeniinfo.ro
folclor traditii

Tineri interpreţi din opt judeţe participă, timp de două zile, la Festivalul Naţional de Folclor "Sus, sus, sus, la moţi, la munte" de la Câmpeni, potrivit unui comunicat al Centrului de Cultură "Augustin Bena" Alba transmis,conform agerpres.

Eveniment se desfăşoară în zona terenului de fotbal din oraş, pentru a permite respectarea normelor de protecţie sanitară în vigoare.

"Festivalul Naţional de Folclor 'Sus, sus, sus, la moţi, la munte' este un eveniment care îşi propune să sprijine debutul artistic al unor tineri interpreţi şi instrumentişti de folclor. Scopul nostru este de promovare, conservare şi valorificare a patrimoniului cultural naţional material şi imaterial, oferind totodată o educaţie culturală şi artistică tinerilor. Ne bucurăm că la ediţia din acest an am avut un număr mare de concurenţi bine pregătiţi, iar în urma preselecţiei riguroase vor intra în concurs 14 tineri din opt judeţe. Şi locaţia este una nouă, potrivită pentru un astfel de eveniment, astfel încât spectatorii să se simtă cât mai bine şi să petreacă clipe speciale, alături de tinerii interpreţi din concurs şi de artiştii invitaţi în recital, în deplină siguranţă şi respectând toate normele de protecţie sanitară în vigoare", a declarat, potrivit comunicatului, managerul Centrului de Cultură "Augustin Bena", Alexandru Pal.

La ediţia din acest an s-au înscris zeci de tineri interpreţi din diferitele zone etnofolclorice ale ţării, însă, în urma preselecţiei, vor intra în concurs doar 14 concurenţi din opt judeţe - Botoşani, Mureş, Alba, Sălaj, Timiş, Cluj, Maramureş şi Dolj.

Manifestările au debutat, joi, prin evenimente cultural educative dedicate copiilor, urmând ca seara să aibă loc un spectacol folcloric cu Tulnicăresele din Câmpeni, Ansamblul Folcloric "Doina Moţului" din Câmpeni, Ansamblul Folcloric "Brădeana" din Sohodol. Invitat special va fi taragotistul Tudor Vârciu. Spectacolul va continua cu un recital extraordinar susţinut de Liviu Burz.

Vineri vor avea loc, de asemenea, un Târg al meşterilor tradiţionali, intitulat "Alba tradiţional", expoziţia stradală de artă fotografică "Urcarea pe Muntele Găina", semnată Vasile Sârb şi cursanţii clasei de artă fotografică, dar şi un recital extraordinar cu muzică de fanfară.

Vor urca pe scenă în recital artişti ai Ansamblului Folcloric al judeţului Alba, Mirela Mănescu, Gheorghiţa Nicolae, Nicolae Furdui Iancu şi Tudor Furdui Iancu.

"Festivalul se desfăşoară într-o nouă locaţie, în zona terenului de fotbal, pe Strada Gării, locaţie care permite organizarea în deplină siguranţă şi respectând toate normele de protecţie sanitară în vigoare. Astfel, pe tot parcursul manifestărilor se respectă măsurile de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov-2, iar purtarea măştii de protecţie în perimetrul de eveniment este obligatorie", transmit organizatorii.

Spectacolele folclorice din ambele zile ale festivalului vor fi transmise online pe paginile de Facebook şi Youtube ale instituţiilor organizatoare

Organizatorii ediţiei a XXXIV-a a Festivalului Naţional de Folclor "Sus, sus, sus, la moţi, la munte" sunt Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură "Augustin Bena", Primăria şi Consiliul Local Câmpeni, Casa de Cultură "Avram Iancu" din Câmpeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.