Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tinerii ALDE pun LUPA pe hibele legate de începerea școlii: O altă problemă o reprezintă elevii navetiști

ALDE
ALDE sigla

Tinerii din ALDE atrag atenția că reluarea cursurilor din septembrie are mai multe necunoscute decât se știa până acum.

"Că lucrurile se mișcă greu în Guvernul Orban se știe prea bine, iar despre soluțiile privind reînceperea cursurilor școlare încă se tot discuta.

O altă problemă o reprezintă elevii navetiști. Din cauza incompetenței Guvernului, aceștia nu vor mai beneficia, ca până acum, de reducerea de 50%.

Transportul rutier de persoane continuă să funcționeze în regim comercial, fiind prelungită valabilitatea licențelor operatorilor de transport, măsură care încalcă avizul Consiliului Legislativ din luna mai a acestui an pentru propunerea legislativă privind prelungirea valabilității programelor de transport județean.

Ordonanța de urgență a Guvernului, care ca fost validată și de Camera Deputaților, discriminează elevii care sunt școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu și care fac naveta.

Așadar, problema elevilor navetiști rămâne nerezolvată, întrucât consiliile județene nu vor încheia contracte de serviciu public în care să prevadă aceste facilități pentru elevi. Textul Ordonanței de urgență indică doar resurse de finanțare aferente finanțării unităților de învățământ preuniversitar (decont, nu gratuitate).

Cele două hotărâri ale Guvernului, 309/1996 și 863/2016, nu au fost abrogate nici până acum de către Executiv, deși Consiliul Național al Elevilor a transmis o adresă în acest sens pe data de 25 martie 2020, adresă care a rămas fără răspuns", transmit tinerii ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.