Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tinerii liberali salută decizia DIICOT în cazul 10 august: 'Infirmarea soluției de clasare a fost așteptată și este justă'

Kanal D
protest 10 august

”Pentru noi, cei care ne apărăm activ drepturile, libertățile și principiile, infirmarea soluției de clasare a acuzațiilor din Dosarul 10 August a fost așteptată și este justă”, a scris președintele TNL, Mara Mareș, pe contul său de Facebook.

“Generaţia mea este una implicată civic, care iese în stradă atunci când simte că principiile, libertăţile şi drepturile îi sunt încălcate.

Citește și: SURSE Cine l-ar fi ucis pe Emi Pian – Este membru al unui clan care acționează în Colentina

Una dintre primele măsuri luate de guvernul PNL, prin Ministerul de Interne, a fost declasificarea raportului privind evenimentele din 10 august, ceea ce a permis anchetarea acestora la nivelul DIICOT.

PNL nu poate accepta ca oamenii decenți din Piața Victoriei care protestau paşnic și care au fost gazaţi, bruscaţi şi puşi în pericol la ordinele ministrului lui Dragnea, Carmen Dan, să nu-și găsească dreptatea urmând căile legale!

Citește și: Foto - Cum arată ucigașul lui Emi Pian

Decizia iniţială a DIICOT de clasare a unora dintre acuzațiile împotriva șefilor Jandarmeriei a revoltat, pe bună dreptate, pe toţi cei care au fost în Piaţă şi pe toţi cei care au fost martori ai unui asalt al forţelor de ordine, total discordant cu protestul paşnic al oamenilor.

Pentru noi, cei care ne apărăm activ drepturile, libertățile și principiile, infirmarea soluției de clasare a acuzațiilor din Dosarul 10 August a fost așteptată și este justă. Semnificația acestei anchete este mult prea mare, și nu vrem ca Dosarul 10 August să aibă aceeași soartă ca dosarele Revoluției sau Mineriadei!

Citește și: Update! Pian senior n-a murit, susține ANP

Românii merită să afle adevărul despre cele petrecute atunci, iar vinovații trebuie să plătească!”, a scris Mara Mareș pe contul său de Facebook.

DIICOT a redeschis dosarele penale pentru șefii Jandarmeriei în Dosarul 10 august, potrivit unui comunicat de presă. Dosarul fusese clasat parțial pe 15 iulie: procurorii au stabilit că nu a fost tentativă de lovitură de stat, iar foștii șefi ai Jandameriei scoși de sub urmărire penală.

Citește și: EXCLUSIV Emi Pian putea fi salvat! Cum îl puteau scăpa cei aflați la fața locului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.