Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tinerii participanţi la Programul de internship al Guvernului vor absolvi stagiul vineri

agerpres
Costin Borc

Cei 200 de tineri participanţi la cea de a patra ediţie a Programului oficial de internship al Guvernului vor absolvi stagiul vineri, la ceremonie urmând să participe vicepremierul Costin Borc, miniştri şi secretari de stat, precum şi preşedinţi şi directori generali ai instituţiilor-gazdă din acest an, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Evenimentul va avea loc la Biblioteca Naţională a României, începând cu ora 13,00.

Citește și: Senat: Solicitarea reluării votului în cazul Oprea va fi supusă atenţiei Biroului Permanent

Programul de internship a debutat în anul 2013, prima promoţie fiind alcătuită din 25 de tineri, care au parcurs stagii de pregătire la Palatul Victoria.

În 2014, în cadrul Programului de internship, peste 150 de tineri au făcut stagii de pregătire şi în ministerele şi departamentele conduse de miniştri şi miniştri-delegaţi.

Anul trecut, programul a fost extins şi la nivelul instituţiilor publice aflate în subordinea ministerelor, cu participarea a 300 de tineri.

Pe parcursul celor două luni ale Programului de internship tinerii au fost implicaţi atât în activităţi la nivelul instituţiei-gazdă, cât şi în evenimente comune organizate de echipa din cadrul Cancelariei prim-ministrului. În fiecare săptămână, internii au avut întrevederi cu demnitari români şi diplomaţi acreditaţi la Bucureşti, au vizitat instituţii - emblemă, precum Curtea Constituţională a României, Camera Deputaţilor, Administraţia Prezidenţială, Banca Naţională a României sau Curtea de Conturi a României. De asemenea, stagiarii au participat la training-uri, competiţii, consultări, simulări ale proceselor administrative şi întâlniri administrative.

Scopul programului a fost de a familiariza tinerii cu administraţia publică din România şi de a dobândi cât mai multe competenţe şi abilităţi specifice, prin implicarea în procesele de îmbunătăţire a actului normativ, dar şi prin intermediul întâlnirilor organizate, unde au avut oportunitatea de a adresa întrebări demnitarilor şi diplomaţilor.

Cei 200 de absolvenţi ai ediţiei din acest an provin din 20 de universităţi româneşti şi din alte 32 de universităţi din Europa, Asia şi America de Nord. Tinerii se alătură reţelei de Alumni formată din absolvenţii celor trei promoţii anterioare ale Programului oficial de internship, organizat de Guvern, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.