Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ţinute de inspiraţie renascentistă şi grunge în deschiderea Săptămânii Modei de la Londra

moda

Designerul turc Bora Aksu a combinat inspiraţia renascentistă cu accentele grunge în cea mai recentă colecţie a sa pentru femei, prezentată vineri în debutul Săptămânii Modei de la Londra, informează Reuters.

Aksu s-a numărat printre primii designeri care şi-au prezentat colecţiile toamnă-iarnă 2022, printr-o paradă de rochii atractive şi feminine, precum şi sacouri croite elegant, inspirate de poeta din secolul al XIV-lea Christine de Pizan, potrivit Agerpres.

Manechinele au defilat pe podium purtând rochii vaporoase în nuanţe de roz-palid, crem şi diferite tonuri de albastru. Rochiile din tafta şi tul erau ornate cu gulere, volane, straturi şi panglici negre contrastante sau cu mâneci bufante.

Ţinutele au fost asortate cu cizme în stil grunge de culoare roz, iar câteodată cu berete.

''E ca şi cum secole diferite şi-ar da întâlnire'', a declarat Aksu pentru Reuters. ''Sunt referinţe din Renaşterea timpurie, iar apoi mult din atmosfera anilor 90 cum ar fi machiajul, momentul grunge, cizmele şi tot restul''.

Săptămâna Modei de la Londra, care se încheie pe 22 februarie, a debutat odată cu o furtună atlantică care s-a abătut asupra Marii Britanii, capitala şi alte regiuni ale ţării fiind afectate de perturbări semnificative.

Asemenea evenimentului precedent de la New York, săptămâna londoneză, recunoscută pentru prezentarea unor talente în devenire, este un amestec de spectacole cu prezenţă fizică, prezentări şi reuniuni, precum şi lansări digitale.

''Vom continua să folosim amestecul acesta hibrid întrucât designerii au adoptat cu adevărat filmul digital ca o modalitate nu doar de a fi creativi, ci şi de a-şi face cunoscute colecţiile'', a declarat pentru Reuters directoarea British Fashion Council, Caroline Rush.

''A schimbat formatul săptămânilor dedicate modei de acum înainte''.

Cererea pentru bunuri de lux a crescut după ieşirea din lockdown, iar clienţii caută produse exclusiviste. Cu toate acestea, inflaţia aruncă o umbră asupra Marii Britanii, iar preţurile de consum au crescut luna trecută în cel mai rapid ritm din ultimii 30 de ani

''Trebuie puţină prudenţă... acum ne uităm la costurile ridicate ale vieţii, dar există o cerere pentru modă'', a spus Rush.

''Întrucât avem voie să ieşim din nou în oraş, mergem din nou să luăm cina. Oamenii îşi împrospătează garderoba şi cred că există un apetit real pentru industria modei''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.