Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tiraspolul a pârât Chișinăul la ONU - I-ar fi încălcat dreptul la dezvoltare

Unimedia
transnistria

Transnistria se plânge pe autoritățile Constituționale de la Chișinău la ONU. Șeful așa-numitei reprezentanțe oficiale a regiunii la Mosocova, Leonid Manakov, a participat online la cea de-a 53-a sesiune a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva și a vorbit despre pretinse încălcări care s-ar putea produce după votarea legii separatismului.

„Moldova a recurs la noi măsuri unilaterale și neprietenoase, a sporit semnificativ presiunea asupra populației de jumătate de milion de locuitori ai Transnistriei, încalcă grosolan drepturile și libertățile oamenilor, inclusiv dreptul la libera circulație și întoarcerea la locul de reședință, la securitatea personală și inviolabilitate, la viață și sănătate, dreptul la dezvoltare. Confirmare a politicii represive a Chișinăului față de transnistreni a fost legea separatismului, adoptată în Moldova. Aceste schimbări stau la baza extinderii practicii urmăririi penale din motive politice și arestărilor în masă a locuitorilor din Transnistria”, a declarat Manakov, transmite realitatea.md.

Acesta a cerut Consiliului pentru Drepturile Omului să acorde o atenție deosebită situației din regiune. În opinia sa, autoritatea internațională ar trebui să întreprindă „măsuri urgente pentru normalizarea situației și restabilirea drepturilor transnistrenilor, încălcate de autoritățile Republicii Moldova”.

Manakov a propus ca în Transnistria să fie trimisă o misiune specială de monitorizare a Consiliului pentru Drepturile Omului. Membrii ei ar urma să se familiarizeze cu situația din teren și să pregătească un raport cu recomandări. Așa-numitul funcționar transnistrean de la Moscova a calificat acțiunile Moldovei drept „distructive” și a cerut autorității eforturi pentru a impune Chișinăul „să respecte cu strictețe toate acordurile semnate anterior cu Transnistria”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.