Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tiraspolul este îngrijorat de militarizarea Republicii Moldova: Planul Chișinăului este crearea unor centre de cenzură și supunerea totală față de NATO

http://nrcu.gov.ua/
Transnistria Ucraina Moldova

Tiraspolul continuă să lanseze falsuri la adresa Chișinăului și să acuze autoritățile moldovenești de rusofobie și de încordarea situației. În cadrul unui interviu pentru presa din stânga Nistrului, așa zisul ministru de externe transnistrean, Vitali Ignatiev, a declarat că Republica Moldova a luat drumul militarizării și se supune total structurilor NATO, conform deschide.md.

Procesul denunțării acordurilor încheiate în cadrul CSI și ieșirea R. Moldova din CSI a fost deja demarat. Acesta este un fapt, la fel ca și faptul militarizării R. Moldova, precum și supunerii totale față de structurile NATO la toate nivelurile. Planurile strategice ale R. Moldova reprezintă și crearea unor centre de cenzură precum PATRIOT. Toate acestea reprezintă o strategie complexă pregătită pentru mulți ani înainte și cu direcție total antirusă. Aceste măsuri crează un fon negativ, încordarea situației” a subliniat Ignatiev.

Acesta a mai acuzat autoritățile de la Chișinău și că blochează transportul medicamentelor și echipamentelor medicale în regiunea separatistă. Ultimul astfel de caz, potrivit așa zisului oficial transnistrean, se referă la o piesă pentru tomograful de la Spitalul Veteranilor din Tiraspol.

Cerințele sunt foarte politizate. În cadrul convorbirii noastre cu Chișinăul, ni s-a cerut ca instituțiile noastre medicale să primească un soi de înregistrare în R. Moldova. Desigur, acest lucru provoacă anumite greutăți, pentru că noi putem prognoza că, dacă partea moldovenească va continua această linie inumană și neadecvată, atunci ar putea apărea probleme la o întreagă nomenclatură de mărfuri medicale. Din păcate, piesa pentru tomograf nu a fost adusă la Spitalul Veteranilor, aflat în Tiraspol. Noi lucrăm pentru a rezolva, totuși, această problemă. Această problemă poate fi rezolvată cu o singură semnătură, dar, având în vedere că procesul de negocieri este blocat deja de o perioadă îndelungată de timp, activitatea intermediarilor este minimă, aș putea spune că ei urmăresc pasiv ce se întâmplă și nu desfășoară o muncă activă și serioasă, așa că problema umanitară și presiunile Chișinăului continuă să crească” a declarat Ignatiev.

Din formatul de negociere 5+2 face parte și Rusia, însă nu se știe dacă Ignatiev a acuzat și Moscova de inacțiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.