Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tiraspolul renunţă în acest an la parada militară cu ocazia aşa-numitei zile a republicii

stiri.md
soldati rusi Transnistria

Pretinsele autorităţi ale autoproclamatei RMN au anunţat astăzi că nu vor organiza în acest an parada militară, dedicată aşa-numitei zile a republicii. Decizia este explicată prin „situaţia geopolitică complicată”, transmite MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat din regiunea transnistreană, agenda marcării, în septembrie, a aşa-zisei zile a republicii nu va include tradiţionala paradă militară de la Tiraspol, ci doar depuneri de flori şi activităţi la nivel local.

Până la 16 septembrie curent,  autoritățile autoproclamatei RMN au prelungit Codul galben de pericol terorist. Potrivit unui ordin al pretinsului lider al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, pericolul terorist în stânga Nistrului va fi monitorizat pentru o perioadă de încă 60 de zile, începând cu 18 iulie.

Decizia respectivă prevede continuarea activității patrulelor formate din așa-numiți reprezentanți ai organelor de forță pe străzi, în piețe, la stadioane, în parcuri, în stații, în gări și în alte locuri aglomerate. De asemenea, se efectuează verificări suplimentare ale conductelor de gaz, stațiilor de distribuție a gazelor „în vederea identificării posibilelor locuri de amplasare a dispozitivelor explozive”.

Avertizarea de pericol terorist a fost lansată în stânga Nistrului la începutul lunii mai 2022, când în regiune s-au produs mai multe serii de împușcături. Periodic, avertizarea a fost prelungită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.