Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tiraspolul se plânge Moscovei! Acuză Chișinăul de criza energetică creată

www.adevarul.ro
Vadim Krasnoelskii Tiraspol

Autoritățile de la Tiraspol acuză Republica Moldova de criza energetică creată în regiune și cer ajutorul Federației Ruse în identificarea unor „mecanisme optime de depășire a situației”. Pretinsul ministru de externe al regiunii transnistrene, Vitalii Igantiev, a declarat pentru TASS că Tiraspolul a propus Rusiei câteva modalități pentru criza energetică, conform deschide.md.

Potrivit sursei, autoritățile transnistrene sunt în așteptarea unei reacții din partea Moscovei.

„Fără îndoială că ne-am adresat în primul rând Federației Ruse. Pe 1 noiembrie au fost expediate demersuri oficiale în adresa președintelui FR, administrației prezidențiale, (...) companiei „Gazprom”, deoarece părți ale acordului sunt „Gazprom” și „Moldovagaz”. Transnistria în calitate de subiect al acordului lipsește. Noi am propus câteva modalități de soluționare a problemei. Așteptăm reacția Federației Ruse, disponibilitatea de elaborarea a unor mecanisme optime de depășire a situației”, a declarat Igantiev.

Autoritățile transnistrene consideră că R.Moldova ar trebui să livreze Transnistriei 3,9 mln./m3 naturale pe zi din cantitatea de 5,7 mln./m3 pe care o primește R.Moldova, și lipsirea de această resursă o califică drept acțiune agresivă împotriva Transnistriei.

Potrivit lui Igantiev, la Moscova a fost expediat un pachet de demersuri în adresa președintelui rus Vladimir Putin, Consiliului Federației, Dumei de Stat, structurilor de profil, administrației prezidențiale „cu expunerea problemei și a punctului de vedere”. De asemenea, el a menționat că Tiraspolul mizează pe reacția Federației Ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.