Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Titus Corlățean, desemnat raportor al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

corlatean

Senatorul Titus Corlăţean a fost desemnat raportor al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru tema "Soluţia a două state în Israel şi Palestina/Procesul de Pace în Orientul Mijlociu" în cadrul reuniunii Comisiei APCE pentru afaceri politice şi democraţie, misiunea de raportor presupunând vizite de documentare în regiune. 

Preşedintele Delegaţiei Parlamentului României la APCE, Titus Corlăţean, vicepreşedinte al APCE, a participat, în perioada 4-7 septembrie, la Paris la o serie de reuniuni ale comisiilor APCE: Biroul AP, Comisia pentru afaceri juridice şi drepturile omului, Comisia pentru afaceri politice şi democraţie, Comisia specială privind Orientul Mijlociu şi Lumea Arabă şi Comisia de monitorizare a angajamentelor şi obligaţiilor statelor membre ale Consiliului Europei. 

Potrivit unui comunicat de presă al Senatului transmis, vineri, AGERPRES, Corlăţean a avut o serie de intervenţii pe marginea unor proiecte de rapoarte care vizează situaţia din Orientul Mijlociu, evaluarea Parteneriatului pentru Democraţie cu Parlamentul Iordaniei; urmărirea penală şi pedepsirea crimelor împotriva umanităţii şi chiar a unui posibil genocid comis de DAESH, compatibilitatea Legii Sharia cu Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, necesitatea elaborării unei Convenţii europene privind profesia de avocat. 

Totodată, senatorul Titus Corlăţean a condus, în calitate de preşedinte, lucrările Comisiei speciale a APCE privind Orientul Mijlociu şi Lumea Arabă, în cadrul căreia au fost trecute în revistă stadiul actual şi perspectivele Procesului de Pace în Orientul Mijlociu. La reuniune au participat delegaţiile parlamentare din Israel (Knesset) şi Palestina (Consiliul Naţional Palestinian), care au avut intervenţii în cadrul unui schimb de vederi cu membrii comisiei. 

"Discuţiile s-au purtat într-un spirit constructiv, aceasta fiind în continuare o platformă singulară de contacte, care oferă participanţilor acces nemijlocit la acest for european. S-a convenit ca în cursul anului 2018, Comisia specială a APCE, condusă de senatorul Corlăţean, să întreprindă o misiune de contacte politice şi de documentare în regiunea Orientului Mijlociu, urmând ca destinaţia, calendarul şi obiectivele acestei iniţiative să fie ulterior stabilite", se arată în comunicatul citat. 

În marja reuniunii, senatorul Titus Corlăţean a avut o serie de discuţii pe teme de interes pentru competenţa Comisiei speciale APCE pentru Orientul Mijlociu şi Lumea Arabă cu membrii delegaţiilor israeliană şi palestiniană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.