Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Titus Corlăţean: Pentru PSD, Parteneriatul strategic cu SUA a reprezentat întotdeauna prioritatea în relaţiile externe ale României

corlatean

Senatorul PSD Titus Corlăţean, fost ministru de Externe, a declarat marţi că pentru PSD Parteneriatul strategic cu SUA a fost întotdeauna o prioritate în relaţiile externe ale României. "Salut această iniţiativă a Senatului şi a preşedintelui său. Relaţiile cu SUA şi, ulterior, Parteneriatul strategic cu SUA au reprezentat fundamentul devenirii euroatlantice pe model democratic, occidental, pentru ţara noastră după căderea comunismului. A fost unul dintre puţinele, din păcate, spun eu, proiecte de ţară în care am putut remarca abordarea bipartizană (...), Putere şi Opoziţie în consonanţă, indiferent de alternanţa la putere, fiecare cu contribuţia sa importantă. Pentru partidul pe care îl reprezint, PSD, Parteneriatul strategic a reprezentat întotdeauna prioritatea în relaţiile externe ale României", a afirmat senatorul PSD de la tribuna Senatului.

Potrivit lui Corlăţean, "România a demonstrat prin fapte sau prin poziţii politice că este un aliat fidel, strategic al SUA". "A demonstrat în primul rând prin jertfa armatei române în teatrele de operaţii din Irak, Afganistan sau lupta împotriva terorismului internaţional ori prin contribuţia în domeniul intelligence şi mai recent prin decizia politică de alocare a 2% din PIB pentru apărare. Grupul senatorial al PSD salută deschiderea şi angajamentul noii administraţii republicane de la Washington pentru consolidarea şi aprofundarea Parteneriatului strategic prin consolidarea securităţii aliaţilor săi, începând cu România, în Europa centrală şi de est şi din bazinul Mării Negre", a mai spus fostul şef al diplomaţiei române, conform Agerpres.

Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de marţi, cu 97 de voturi pentru, o declaraţie pentru marcarea a 20 de ani de Parteneriat strategic cu SUA, în prezenţa foştilor preşedinţi Emil Constantinescu şi Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.