Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tkaciuk: Justiția din R. Moldova este o prostituată bătrână și bolnavă

stiri.md
Mark Tkaciuk

Justiția din Republica Moldova este o prostituată bătrână și bolnavă, dar care se bucură de cerere din partea celor cu bani.

Declarația a fost făcută de ex-consilierul prezidențial, actualul membru al Partidului Congresul Civic, Mark Tkaciuk, în cadrul emisiunii Dreptul la Replică de la Știri.md.

”Justiția este o consecință. Actuala justiție este absolut adecvată țării în care locuim. Cine sunt stăpânii? Judecătorii, procurorii, oligarhii care își rezolvă reciproc întrebările.

Nu societatea, nu societatea civilă, nu cetățenii decid soarta țării. E o decădere economică și degradare socială. Ce fel de justiție poate fi în aceste condiții?”, a menționat Tkaciuk.

Potrivit candidatului la anticipate, pentru o justiție sănătoasă și corectă este nevoie de crea mai întâi condiții pentru un mediu favorabil.

Tkaciuc se referă la crearea noilor locuri de muncă bine plătite, care ar trebui să atragă specialiștii calificați pentru cei de acasă.

„Noi suntem toți împotriva corupției. Și? Ce să fac cu asta? Mai întâi de toate trebuie de deschis secțiile de producere, de deschis școli. Și numai după aceea, noi vom putea avea foarte rapid o justiție contemporană, echitabilă, cu procurori și judecători onești, dar nu invers. Invers niciodată nu ne va reuși”, spune politicianul.

„Cei care strigă în gura mare că sunt pentru reforma justiției singuri încalcă”, a mai adăugat Tkaciuk.

Întrebat cine are cea mai mare influență și cine are toate pârghiile în justiția din R. Moldova, Tkaciuk a declarat că „justiția o controlează cei care au bani, precum și în cazul prostituatelor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.