Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TLDE a dat start proiectului ‘Think Smart Administration’

TLDe

TLDE, împreună cu Institutul de Studii Liberale și Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate, a dat start proiectului „Think Smart Administration”. În cadrul acestuia, se va pune accent pe trei teme esențiale ale administrației publice: transport, mediu și energie.

„Dorim ca tinerii aleși locali ai ALDE să se educe, să facă schimb de experiență, de idei, să vină cu probleme și să plece cu soluții către consiliile locale din care fac parte. Ele trebuie implementate în funcție de mediul socio-economic al zonei rurale sau urbane pe care o reprezintă. TLDE are deja tineri aleși locali în orașe importante cum ar fi București, Timișoara, Alba Iulia, Pitești, Suceava, Focșani, Vâlcea, Galați, Slobozia care vin să adauge experiență, deoarece în cadrul localităților pe care le reprezintă astfel de proiecte au fost sau sunt în desfășurare”, se arată într-un comunicat de presă.

În cadrul evenimentului, Claudiu Daniel Catana, președinte TLDE și lider de grup ALDE în Consiliul General al Municipiului București a declarat: „Trendul „smart city” poate să influențeze în bine dezvoltarea orașelor românești. Metabolismul localităților urbane se transformă cu viteză și intensitate prin acceptarea implementării de noi soluții inteligente și durabile pentru a dezvolta și pentru a îmbunătăți aproape toate aspectele vieții cotidiene.

Comunități importante din România își reorientează din ce în ce mai mult abordările și iau măsuri pentru a face serviciile publice mai eficiente, și chiar ecologice, cu ajutorul tehnologiei digitale. Multe dintre aceste idei și strategii provin din inițiative private și sunt ulterior aplicate de către factorii de decizie urbană prin politici publice specifice. Tendința de a transforma orașele din România în comunități inteligente pare să fie acceptată cu rapiditate și produce transformări sociale majore”.

Ca urmare a acestui proiect, se va face o analiză aprofundată a strategiilor guvernamentale în curs de desfășurare și vor fi revizuite cu atenție documente oficiale privind politicile orașelor inteligente pentru a identifica care sunt perspectivele de implicare a cât mai multor localități.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.