Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toader, despre recuzarea lui Stan solicitată de Kovesi: Dacă nu lucrează în dosar, nu ai motive să ceri

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că cererea de recuzare a șefului de Secție de anchetare a magistraților, formulată de Laura Codruța Kovesi în dosarul ei, este fără obiect, deoarece Gheorghe Stan nu instrumentează cauza fostei șefe DNA.

Citește și: Cum votează românii pe regiuni și în funcție de rural/urban. PSD conduce autoritar în Muntenia și Moldova. PNL adjudecă Ardealul/ INFOGRAFIE

„Recuzarea înseamnă când partea dintr-un dosar exprimă îndoieli cu privire la corectitudinea celui care sesizează în dosar. Cu privire la doamna Florea înțeleg faptul că I s-a respins cererea de recuzare. Cu privire la șeful secției, el nu lucrează în dosar. Dacă el nu lucrează în dosar, nu ai motive să îi ceri recuzarea. Ce ar fi dacă domnului Lazăr i s-ar cere recuzarea, pentru un caz la care lucrează un procuror?”, a explicat ministrul Justiției, Tudorel Toader într-o intervenție telefonică la România TV.

Precizările vin după ce vineri, Laura Codruța Kovesi a anunțat că a depus două cereri de recuzare în dosarul său: una pentru procurorul de caz, Adina Florea, și alta pentru Gheorghe Stan, șeful Secției de anchetare a magistraților.

Gheorghe Stan a respins cererea de recuzare a Adinei Florea.

În acest dosar, Laura Codruța Kovesi are calitatea de suspect în dosarul privind extrădarea lui Popa, faptele anchetate fiind luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiță, care spune că i-a dat bani lui Kovesi pentru extrădarea lui Popa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.