Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toader, replică tăioasă pentru un membru CSM: Eu nu vreau să ajung procuror şef DIICOT, nu pe mine mă chestionaţi

Inquam Photos/ Octav Ganea
Tudorel Toader
Unul dintre procurorii CSM a adresat o întrebare candidatului referitoare la consultarea procurorului general al României atunci când s-a înscris în cursă, întrebarea fiindu-i adresată şi ministrului Justiţiei.
Tudorel Toader a replicat: "Să nu confundaţi pe cine intervievaţi, Eu nu vreau să ajung procuror şef DIICOT, nu pe mine mă chestionaţi. (..)Întrebarea dumneavoastră scoate la suprafaţă o anumită mentalitate, aceea că pentru a fi şef ai nevoie de binecuvantarea procurorului general. Eu n-am auzit, dar e bine că ne-aţi spus că trebuie să ai informal acest aviz. Personal nu am vorbit cu domnul Bănilă nici înainte, nici după interviu. (..) Tema presupune o reflecţie pentru a vedea dacă cineva care doreste de a accede la o funcţie are nevoie de binecuvantarea procurorului general".
Ministrul Justiţiei a precizat că a solicitat procurorului general al României o informare privind delegările în funcţie de conducere de la nivelul structurilor de parchete.
"Voi aduce în discuţia secţiei această situaţie să vedem şi noi care sunt cauzele care au stat la baza faptului că mulţi sunt la conducere pe împuternicire. Nu vor oamenii să fie şefi sau au crezut că e bine să nu se bage că poate vor ocupa alţii funcţiile?", a spus Toader.
Felix Bănilă a precizat că nu s-a consultat cu Augustin Lazăr atunci când s-a înscris în procedură, menţionând că fiind membru al CSM nu a vrut să se interprezeze ca o eventuală susţinere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.