Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toate amenzile aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF) sunt ANULATE oficial prin LEGE!

facebook.com
george șoldan

Parlamentul a votat astăzi proiectul de lege pentru anularea tuturor amenzilor aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF) și restituirea, la cerere, a sumelor plătite de către românii care au fost amendați, proiect de lege pe care l-am propus împreună cu colegul meu de la PSD Suceava, Eugen Bejinariu, anunță deputatul PSD George Șoldan.

”Am votat, de fapt, o lege cerută de toți românii care au luptat pentru a-și face dreptate în această situație, provocată de o măsură ce a fost greșit aplicată de autorități.

Un sistem birocratic încremenit în proceduri neînțelese și care punea românii inutil să se adreseze instanțelor de judecată m-a făcut să mă implic pentru rezolvarea acestei situații.

Mii de români au primit pe nedrept amenzi pentru necompletarea PLF sau completarea greșită a acestuia, iar soluția pentru a-i degreva de un calvar în justiție a fost inițierea legii pentru anularea acestor amenzi.

Nimeni nu ar fi crezut că dezbaterea privind problema amenzilor primite în mod nedrept de mii de români, pentru necompletarea formularului digital PLF va ajunge vreodată în Parlament.

A fost o nedreptate și o povară financiară pentru mii de români să plătească o amendă de 1000 sau 2000 de lei, în condițiile în care cei mai mulți dintre ei chiar au completat formularul digital. Doar că nici ei, nici DSP-ul, nu mai puteau dovedi completarea formularului. Autoritățile ridicau din umeri, ziceau că nu pot anula amenzile, că trebuie plătite, conform legilor în vigoare, și îndemnau oamenii să conteste în instanță. Mii de români, în același timp, căutau soluții singuri alături de avocați și juriști.

Chiar dacă unii au cerut anularea amenzilor în instanțe, legea trebuie să fie aplicată la fel pentru toată lumea.

De aceea, am inițiat acest proiect de lege, să reparăm o eroare pe care statul trebuie să și-o asume, și să dăm tuturor banii înapoi. Mai mult, le cer scuze tuturor românilor amendați în mod nedrept de statul român, pentru tot chinul prin care au trecut.

Mulțumesc tuturor colegilor parlamentari care au votat pentru această lege.

Legea va fi trimisă la promulgare la Președintele României, iar apoi își va produce efectele.”

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.