Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toate reprezentaţiile tenorului Plácido Domingo la Teatrul Zarzuela din Madrid au fost anulate

Placido Domingo

Toate reprezentaţiile tenorului Plácido Domingo la Teatrul Zarzuela din Madrid au fost anulate, după ce artistul a transmis că îşi asumă întreaga responsabilitate pentru faptele sale, a anunţat miercuri Ministerul spaniol al Culturii.

Instituţia de stat şi-a exprimat sprijinul „ferm” pentru femeile care au avut de suferit de pe urma comportamentului tenorului şi a transmis că respinge orice tip de hărţuire, comportament abuziv şi dominant.

Teatrul Regal, unde Domingo ar urma să cânte începând cu 9 mai în „La Traviata”, a informat miercuri că va cere Sindicatului american al artiştilor muzicali raportul privind acţiunile tenorului şi acuzaţiile care i-au fost aduse pentru a lua o decizie.

„Îmi asum întreaga responsabilitate pentru acţiunile mele", a transmis tenorul, marţi, într-un comunicat. „Înţeleg acum că unora dintre aceste femei le-a fost teamă să se exprime în mod onest pentru că erau îngrijorate că se putea încheia cariera lor".

Scandalul care îl vizează pe Domingo a izbucnit la jumătatea lunii august 2019, când Associated Press a publicat un articol în care mai multe femei îl acuzau de hărţuire sexuală.

Până în prezent, peste 20 de femei au declarat că Plácido Domingo a avut un comportament neadecvat la adresa lor - atingeri, cereri persistente de a avea întâlniri private, apeluri telefonice nocturne şi tentative de sărut.

Purtătoarea de cuvânt a lui Domingo a spus că AP duce „o campanie de denigrare” a artistului şi că recentele acuzaţii sunt inconsistente şi, pur şi simplu, incorecte.

Teatrul Regal din Madrid, Scala din Milano, Royal Opera House, Opera din Viena şi Opera din Berlin se numărau printre instituţiile care şi-au exprimat, iniţial, sprijinul faţă de interpret şi au menţinut în program spectacolele şi reprezentaţiile care îl includ.

Repertoriul lui Plácido Domingo cuprinde 150 de roluri, cu peste 4.000 de reprezentaţii, vocea sa apare pe mai mult de 100 de înregistrări - opere, arii şi duete - şi a primit până în prezent 12 premii Grammy.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.