Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT Toate spitalele trec sub coordonarea exclusivă a Ministerului Sănătății, se arată într-o OUG în lucru la Guvern (Medika TV)

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvern bolos danca

Guvernul pregătește o ordonanță de urgență care urmărește întărirea capacității administrative a sistemului sanitar, relatează Medika TV. În contextul în care criza COVID-19 s-ar putea prelungi până la 31 octombrie, actul normativ este construit pe două direcții:

  • subordonarea totală a managementului sanitar din România
  • încadrarea de rezidenți și menținerea lor în activitate până la încheierea crizei.

Citește și: MAI vrea modificarea Codului Rutier: 'Permisele reținute de Poliția Rutieră nu vor mai fi predate personal de către șoferi'

Mai exact, prin două articole distincte ale viitoarei OUG, se reglementează încadrarea și/sau menținerea în activitate a rezidenților.

”Rezidenții aflați în ultimul an de pregătire care au finalizat stagiul de rezidențiat pe perioada stării de urgență, se reîncadrează, pe perioadă determinată, până la data de 31 octombrie 2020”, se arată în documentul prezentat de Medika TV. O măsură similară este prevăzută și pentru rezidenții din ultimul an de pregătire care urmează să finalizeze stagiul de rezidențiat pe perioada stării de urgență.

Textul în lucru al viitoarei ordonanțe de urgență mai pregătește o surpriză de proporții. Este vorba despre trecerea sub coordonarea exclusivă a Ministerului Sănătății, a managmentului spitalelor, indiferent în administrarea cui se află aceste unități. Astfel, ministerul va putea să exercite ”inclusiv atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție” a directorilor de spitale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.