Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toate visele lui Donald Trump se spulberă: Curtea Supremă din Pennsylvania a respins o nouă contestaţie

Agerpres - Reuters
Donald Trump

Curtea Supremă din statul american Pennsylvania a respins sâmbătă o nouă plângere depusă de echipa de campanie a lui Donald Trump care denunţa nereguli în cadrul scrutinului prezidenţial, reducând astfel aproape la zero posibilitatea unei modificări a rezultatelor, relatează AFP.

Plângerea depusă de republicani reclama fie invalidarea voturilor prin poştă, fie anularea tuturor voturilor pentru a-i lăsa pe legislatorii din acest stat să decidă învingătorul.

Citește și: Scandal între Klaus Iohannis și Olguța Vasilescu: ‘Se încearcă închiderea cu dosarul penal!’

Preşedintele ales, Joe Biden, a obţinut victoria în Pennsylvania cu o diferenţă de 81.000 de voturi, scrie agerpres.ro.

Curtea Supremă a respins aceste solicitări, spunând că a doua este "surprinzătoare" şi că ea urmărea "să le deposedeze de voturi pe cele 6,9 milioane de persoane care au votat în Pennsylvania".

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘Este total scăpată de sub control! Guvernul nu ne protejează! Despre asta vorbim în momentul de față’

Plângerea contesta de asemenea legea adoptată în 2019 care introducea votul prin corespondenţă în Pennsylvania, afirmând că ea este anticonstituţională.

În verdictul lor, judecătorii au transmis că această contestare a legii vine prea târziu, adică la peste un an de la adoptare, şi într-un moment în care rezultatul alegerilor "devenea aparent evident".

Citește și: Atac fără precedent al lui Andrei Caramitru asupra lui Nicușor Dan: ‘Primarul Bucureștiului și-a schimbat numele. Acum e NicuȘiOrban’

Pennsylvania a certificat victoria lui Joe Biden la 24 noiembrie, însă această ultimă plângere viza de asemenea să conteste şi această decizie.

Vineri, o curte de apel a respins o altă plângere a echipei de campanie a lui Trump care afirma că scrutinul nu a fost echitabil şi a refuzat să blocheze certificarea victoriei lui Joe Biden tot în Pennsylvania.

Citește și: Schimbare de look a lui Klaus Iohannis! Cine îl îmbracă pe șeful statului

Echipa de campanie a lui Donald Trump a suferit circa 20 de înfrângeri judiciare în toată ţara.

Joi, preşedintele republican în exerciţiu a spus că va părăsi "bineînţeles" Casa Albă dacă victoria lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale este oficial confirmată, reiterând în acelaşi timp s-ar putea să nu îşi recunoască propria înfrângere.

Trump continuă totuşi să respingă, fără probe, victoria lui Biden.

Citește și: S-au certat, în direct, la TV! Dumitru Coarnă: ‘Pensia mea de invaliditate a fost transformată în pensie de vârstă’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.