Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tolontan dezvăluie CARACATIŢA Galei Bute. Jurnalistul, dat în judecată

basescu_tolontan_57240600

Ancheta Gazetei Sporturilor despre Gala Bute a stârnit ecouri puternice. Ultimul incident stârnit de anchetă o are în centru pe procuroarea care a instrumentat dosarul în prima fază.

"Plecată de la DNA în 2013 după ce i s-a infirmat rechizitoriul Galei Bute, procurorul Alina Florentina Stoica a fost angajată în 2014 la DIICOT de către Alina Bica, prietena Elenei Udrea. Stoica susține că are greutăți în a-și face meseria, pentru că cei anchetați de ea la DIICOT îi bat apropouri despre 'comentariile denigratoare la adresa mea apărute în Gazeta Sporturilor'. După 11 luni de la publicare, procuroarea susține că 'am fost presată de articolele din ziar' și ne-a dat în judecată, cerînd despăgubiri de 200.000 de lei și ștergerea investigației de pe net", scrie Tolontan pe blog.

Alina Florentina Stoica a cercetat mai bine de un an și jumătate dosarul Galei Bute, din primăvara lui 2012 și pînă în decembrie 2013. Pe 2 decembrie 2013, conducerea DNA i-a invalidat rechizitoriul în cazul fraudei din bani europeni, șefii ei negînd concluzia Alinei Stoica că doar Rudel Obreja era vinovat pentru cheltuirea nelegală în iulie 2011 a 2,5 milioane de euro din bani publici. În timp ce procuroarea Alina Stoica a exclus din cercul vinovaților pe toți cei din ministerele Elenei Udrea și a lui Ion Ariton, conducerea DNA a decis că responsabilii fraudei se găsesc și în aceste ministere și că dosarul trebuie reluat, mai scrie Tolontan.

Jurnalistul leagă demersul procuroarei Alina Stoica de declaraţiile făcute recent de Traian Băsescu. "Pe 9 septembrie 2014, președintele Traian Băsescu afirma la emisiunea lui Robert Turcescu pe B1TV că 'S-ar putea să vedeţi cum decizii de procurori au fost controlate de un ziarist important'. CSM a sesizat Inspecția Judiciară asupra afirmațiilor șefului statului. Pe 10 noiembrie 2014, citatul din chemarea în judecată a Alinei Stoica sună astfel: 'Nu am dat curs presiunilor acestora (nr: ziariștilor) de a conduce o anchetă penală conform dorinţei lor' și 'Surprinzător este faptul că aceștia (nr: ziariștii) au avut pretenţia ca subsemnata, în calitate de procuror, să îmi conduc ancheta după cum doreau aceștia'", mai scrie Tolontan.

Vezi întregul articol pe tolo.ro!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.