Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tolontan, dezvăluire INCENDIARĂ despre spitalul Obreja. Numele lui Dorin Cocoș, în anchetă

stareapresei.ro
tolontan

Jurnalistul Cătălin Tolontan continuă  investigațiile în domeniul sănătății și arată neregulile descoperite la cel mai mare spital de psihiatrie din România, „Alexandru Obregia.” Potrivit tolo.ro, raportul Corpului de Control al Primarului Capitalei numără 44 de pagini și mai mult de jumătate dintre ele conțin achiziții supraevaluate făcute de spitalul condus de managerul Monica Boer.

De asemenea, jurnalistul Cătălin Tolontan susține că, din constatările inspectorilor, nimic nu pare cumpărat la prețul pieței, iar un defibrilator semiautomat portabil costă la ”Obregia” 13.550 de lei, fără TVA. Prețul plătit de Primărie este 4.883 de lei, de aproape trei ori mai mic decât plătește Spitalul de Psihiatrie.

Zi de foc pentru fostul lider PNL: Vasile Blaga, în fața magistraților

”În materie de reactivi, inspectorii găsesc și contractele încheiate între ”Obregia” și SC Spectrum Magnamed SRL. Valoarea este de 4,9 milioane de lei. Inspectorii observă că aceste contracte din 2015 nu sunt înregistrate la furnizor, adică la firma Spectrum Magnamed”, scrie Tolo.ro

Cătălin Tolontan aduce în atenția publicului și cine este compania Spectrum Magnamed.

”Spectrum este compania de reactivi de laborator care le-a dat mită lui Bogdan Păltineanu și lui Dan Straja, managerii Spitalului ”Bagdasar-Arseni”, respectiv al Institutului Oncologic ”Alexandru Trestioreanu”.

În 9 iunie 2016, DNA a făcut percheziții care au vizat achizițiile de reactivi și la Spitalul ”Obregia”, dar procurorii anticorupție au continuat ancheta penală doar în cazul managerilor Păltineanu și Straja, care au și fost condamnați în noiembrie la trei ani de închisoare cu suspendare.

Alături de alte două firme, Spectrum Magnamed face parte din constelația companiilor controlate de Dorin Cocoș, potrivit unei investigații a RISE Project”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.