Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tolontan face noi dezvăluiri REVOLTĂTOARE din sistemul medical

masca de oxigen

Jurnalistul Cătălin Tolontan și echipa sa de investigație de la Gazeta Sporturilor scot la lumină încă un caz revoltător din sistemul medical. Filiala din România a corporației franceze Air Liquide Vitalaire a dezvoltat o schemă prin care mii de români săraci și bolnavi sunt executați silit în mod abuziv.

Reprezentanța din România a corporației franceze Air Liquide Vitalaire are sediul în Iași și derulează contracte cu toate cele 42 de Case de Asigurări de Sănătate județene. Potrivit mărturiilor din interior, obținute de tolo.ro, firma îi targetează pentru a-i executa în instanță pe bolnavii cei mai vulnerabili: are aproape 3.000 de procese împotriva clienților-pacienți.

Vezi și: Soție de fost ofițer SRI, acuzații GRAVE la adresa procurorilor în dosarul Black Cube

Firma vinde sau închiriază aparate de oxigen pentru pacienții cu astm, cancer, silicoză, boli severe de plămîni, apnee. „Ne adresăm bolnavilor cu suferințe foarte grave. Pentru clienții noștri, oxigenul este de neînlocuit. Speranța de viață a scăzut la cîteva luni acum, dar asta din cauza Casei de Sănătate”, spune directorul general al firmei, Lucian Bentu, într-o lungă discuție cu jurnaliștii Gazetei.

După o lungă perioadă în care a lucrat cot la cot cu ceilalți la coordonarea a ceea ce el numește „un sistem de fraudare a oamenilor fără apărare prin întocmirea de documente false”, un angajat important al Vitalaire a decis să vorbească cu reporterii GSP.

„Deși prin contracte ne angajăm să trimitem facturile lunare către pacienți, noi sîntem antrenați să nu îi avertizăm, tocmai pentru ca bolnavii să adune datorii. Abia atunci îi dăm în judecată. Penalitățile sînt de aproape 40% pe an!”, afirmă sursa Gazetei. Foarte puțini pacienți se revolă. „Majoritatea se conformează. Gîndiți-vă, vorbim despre oameni grav bolnavi și fără posibilități. Suferinzi care nu se mai pot deplasa, care nu au acces la informație, care nu au avut probleme cu justiția în viața lor și se sperie”, mai spune fostul angajat al firmei.

Vezi și: VIDEO - Guvernul tehnocrat aruncă în aer alegerile: LOVITURA lui Dacian Cioloș

„Cel mai șocant în toată povestea Vitalaire este faptul că în multe dintre aceste procese s-au prezentat probe false de către firmă!”, spune fostul angajat al companiei, după care prezintă două facturi cu același număr, pe același nume, emise în aceeași zi, la o distanță de 3 minute, însă cu valori diferite (130 de lei - valoarea reală, 0,01 lei valoarea înregistrată în contabilitate).

– De ce în contabilitate se introducea factura cu 0,01 lei?

– Pentru ca acționarii francezi să vadă că această sumă nu va mai fi recuperată niciodată.

– Cînd începe facturarea dublă a unui pacient?

– În momentul în care el nu plătește. Din acea lună, pacientul figurează lunar cu 0,01 lei în contabilitate. Dar clientul nu știa! Factura dublă, cu 130 de lei pe lună, era păstrată într-un dosar al firmei, neînregistrat la Fisc! După luni de zile, sau uneori după ani, bolnavul era dat în judecată și la proces mergeam cu facturile cu 130 de lei, deși ele nu erau legal înregistrate.

– Ce cîștigă firma din această poveste riscantă?

- În final, firma are de încasat mult mai mult decît suma prevăzută în contract. Dar adevăratul cîștig aparține șefului firmei: directorul general Lucian Bentu. El și prietenul său, avocatul Dragoș Bobu, sînt cei care profită. Pentru că, din acești bani recuperați, care includ și penalități, o mare parte își oprește avocatul Bobu ca servicii juridice. Este, în același timp, un mod de a păcăli și pacienții, dar și pe acționarii francezi ai firmei.

– Asta înseamnă că facturile prezentate în instanță erau false? Am înțeles corect? A cîștigat Vitalair procese pe fals?!

– Da, am depus probe false în procese. În special în cele pe aparatele nedecontate de casă.

Vezi și: SURSE - Calculele PNL și PSD: scorurile care duc guvernarea în Modrogran sau în Kiseleff

Întreaga investigație, pe tolo.ro!

http://www.stiripesurse.ro/acuza-ii-grave-la-adresa-procurorilor-in-dosarul-black-cube-scrisoare-deschisa-pentru-eful-diicot_1164585.html

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.