Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tolontan revine cu noi dezvăluiri în cazul DEZINFECTANȚILOR. Atac direct la Streinu-Cercel și Rafila

tolontan

Scandalul dezinfectanților din spitale este departe de a se încheia. Jurnalistul Cătălin Tolontan continuă investigația în dosarul dezinfectanților diluați și prezintă dovada faptului că mari personalități medicale au mușamalizat întregul scandal.

Un specialist din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică a contactat Gazeta Sporturilor și a cerut să ofere mai multe informații despre problemele din sistem sub protecția anonimatului.

Cioloș, generos cu companiile străine: 'Dă Aeroportul Otopeni francezilor'

El a cerut ca identitatea să-i fie protejată pentru că „voi explica publicului ce pericole se pot ascunde în acești dezinfectanți și nu vreau să-mi sinucid cariera, de vreme ce mărturia mea e împotriva unei încercări aproape generale de mușamalizare”, scrie Tolontan pe tolo.ro.

Elena Udrea, la sediul DNA

Familia Băsescu, 'îngropată' în dosare penale

„Sunt om de știință și știu că asta poate suna superior”, începe el.

Este foarte ferm în a acuza mari personalități medicale. „Da, acuz pozițiile doctorului Streinu-Cercel și ale doctorului Alexandru Rafila care, în cazul Colectiv, în criza infecțiilor nosocomiale și în alte cazuri, sub masca probității profesionale, au spus adevăruri trunchiate și au dat justificări puerile, lipsite de bază științifică elementară”.

Specialistul s-a arătat nemulțumit de decizia autorităților de a trimite produsele Hexi pentru analiză la un laborator din Praga deoarece producătorii din Vest evită laboratoarele din Cehia pe motiv că acestea nu au o reputație bună. Acesta a mai precizat că dacă produsul nu respectă ce spune eticheta atunci e clar neconform.

"Produsul ce nu respectă compoziția de pe etichetă este neconform. Este descalificat! E gunoi! Autorităților le rămâne doar să calculeze ce prejudicii a adus și cui. Ce se încearcă acum este degradant pentru mine, ca om de știință. S-a ajuns ca autoritățile să poarte discuții ca la colțul străzii! Am văzut și eu cu uimire declarațiile procurorului general" a declarat microbiologul.

"Dacă autoritățile statului încearcă să acrediteze teza că produsele Hexi Pharma contrafăcute în proporțiile arătate de analizele de concentrație sunt eficiente, atunci putem spune că statul român nu a depășit perioada Evului Mediu" a acuzat microbiologul.

"Un dezinfectant contrafăcut cum este Supraseptul sau Thorul nu poate să treacă testul de eficacitate decât dacă conține și altceva! Există o serie de substanțe interzise care induc o falsă eficacitate" a dezvăluit specialistul.

"Ce nu spun autoritățile statului, Ministerul Sănătății, Comisia de Biocide, Institutul Cantacuzino, epidemiologi și microbiologi, toți la un loc este faptul că Suprasept nu poate fi folosit la dezinfecția suprafețelor din secțiile de arși, terapie intensivă, săli de operații" mai spune oficialul din INSP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.