Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PNL, replică la comunicatul PSD: Minele de la Lupeni și Lonea nu se închid imediat, ci peste patru ani

Inquam Photos / Octav Ganea
Toma Petcu

Minele de la Lupeni și Lonea nu se închid imediat, ci peste patru ani de zile pe un program de închidere și de ecologizare aprobrat cu Comisia Euopeană, este replica deputatului PNL Toma Petcu la comunicatul PSD, anunță Mediafax.

„Repet, că am văzut și eu comunicatul celor de la PSD, cele două mine nu se închid imediat, ci peste patru ani de zile pe un program de închidere și de ecologizare aprobrat cu Comisia Euopeană și dacă cumva dorim și este necesar să prelungim, putem să facem după o discuție cu Comisia Europeană”, spune deputatul PNL Toma Petcu.

El afirmă că „se spun foarte multe neadevăruri și primul mare neadevăr este acela că aceste mine se închid”.

„În continuare, se scoate cărbune din aceste două mine. Avem termen de închidere 4 ani de zile, în această perioadă, oricând, Ministerul Energiei, Guvernul României și Parlamentul, în ultimă instanță, dacă constată că situația energetică actuală excepțională continuă, putem să mergem la nivelul Comisiei Europene și să renegociem acest program de închidere, această perioadă de închidere”, adaugă Petcu.

Reacția liberalului vine după ce social-democrații au condamnat „categoric” votul senatorilor PNL, AUR și USR din Comisia economică și Comisia pentru energie prin care au respins amendamentele PSD pentru menținerea în funcțiune a CET Paroșeni și a minelor Lupeni și Lonea care deservesc acest complex energetic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.