Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tomac, mesaj de Ziua Veteranilor: Omagiu ostașilor români care au susținut, de-a lungul istoriei, poporul român

facebook.com
tomac

Președintele PMP, Eugen Tomac, a ținut să aducă, duminică, un omagiu ostașilor români care au susținut, de-a lungul istoriei, poporul român cu ocazia Ziuei Veteranilor, potrivit Mediafax.

”Primul Război Mondial s-a încheiat la 11 noiembrie 1918, dupa aproape patru ani și jumătate de lupte tragice. Armistițiul semnat într-un vagon de tren, acum exact 100 de ani, a reprezentat în istoria Europei, sfârșitul a patru imperii: german, austro-ungar, otoman și țarist, dar și crearea premiselor pentru înfăptuirea Marii Uniri a tuturor românilor, de la 1 Decembrie 1918”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

El subliniază că, în plan național, duminică este Ziua Veteranilor, ziua militarilor Armatei României moderne care au participat la misiuni în străinătate după 1990.

”Sunt aproximativ 45.000 cei care au reprezentat România cu onoare în Afganistan, Irak, Balcanii de Vest ori în alte misiuni din Africa. Dintre ei, 29 de militari au căzut la datorie, iar alţi peste 180 au fost răniţi în misiunile executate în teatrele de operaţii. Omagiu ostașilor români care au susținut, de-a lungul istoriei, poporul român!”, a conchis liderul PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.