Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tomac: Participăm la discuţiile cu PNL; PMP e adeptul ideii de a instala un Guvern şi a-l trece prin Parlament

Agerpres
Eugen Tomac

PMP este adeptul ideii de a instala un Guvern şi a-l trece prin Parlament, a declarat vineri, pentru AGERPRES, preşedintele formaţiunii, Eugen Tomac, care a precizat că reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară vor participa săptămâna viitoare la negocierile cu liberalii în vederea votului de învestitură a Cabinetului Cîţu.

"Este un Cabinet asumat de PNL. Vom participa la discuţii şi decizia o vom lua după discuţiile pe care le vom avea cu premierul desemnat, cu liderul PNL. În linii mari, PMP este adeptul ideii de a instala un Guvern şi a-l trece prin Parlament şi a opri procesul acesta extrem de fragil în ceea ce priveşte activitatea guvernamentală. România a ratat anul 2019 din punct de vedere al agendei guvernamentale pe proiecte mari şi nu dorim ca şi 2020 să fie un an ratat. Dincolo de polemici politice şi de agende politice evidente, există nişte realităţi: avem nevoie de infrastructură, de autostrăzi, de o centură ocolitoare a Capitalei, avem nevoie de spitale, avem nevoie de condiţii mult mai bune în Educaţie, sunt multe priorităţi pentru ţară care necesită o acţiune imediată. PMP, ca un partid politic parlamentar responsabil, militează pentru stabilitate în interesul ţării. Vom discuta cu echipa PNL şi în urma discuţiilor pe care le vom avea vom lua o decizie în ceea ce priveşte poziţia noastră", a precizat Tomac.

El a adăugat că ar fi preferat ca premierul desemnat să vină cu o formulă guvernamentală formată din PNL, USR şi PMP.

"Eu am spus că, în situaţia actuală, pentru că PNL în Opoziţie a avut două partide loiale - PMP şi USR -, mult mai sănătos ar fi fost ca premierul desemnat să vină cu o formulă guvernamentală formată şi din partidele noastre, pentru a proba că există o minimă coeziune în rândul partidelor care au ţinut piept PSD în Parlament în ultimii patru ani. PNL a optat pentru această formulă, vom merge la discuţii şi hotărâm după aceea", a afirmat Tomac.

Vineri, Biroul Executiv al PNL a aprobat, în unanimitate, lista şi programul de guvernare ale Cabinetului Cîţu, singura modificare în componenţa noului Guvern fiind la Ministerul Finanţelor.

Premierul desemnat, Florin Cîţu, a anunţat că în cursul aceleiaşi zile vor fi depuse la Parlament atât lista Cabinetului, cât şi programul de guvernare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.