Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tomac: Săptămâna viitoare - dezbatere în PE dedicată Revoluţiei din '89; va exista şi o Rezoluţie

Agerpres
Eugen Tomac

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a anunţat că săptămâna viitoare va avea loc, la Strasbourg, în Parlamentul European, o dezbatere referitoare la evenimentele din decembrie 1989 petrecute în ţara noastră, urmând să fie dată şi o Rezoluţie.

Tomac a precizat că iniţiativa aparţine lui Traian Băsescu, este susţinută de toţi europarlamentarii români şi a fost făcută în numele grupului PPE din care şi PMP face parte.

"PMP a reuşit un lucru extraordinar pentru România în această săptămână. Preşedintele Băsescu a iniţiat un document extrem de important, cu o valoare politică şi istorică uriaşă, în Parlamentul European. Pentru prima dată, UE, în mod solemn, va comemora eroii români căzuţi pentru libertate în 1989. Va exista o dezbatere săptămâna viitoare dedicată României în Parlamentul European la Strasbourg, o dezbatere în care se va discuta despre importanţa evenimentelor din 1989 petrecute pe întreg teritoriul României, despre eroii care şi-au dat jertfa supremă pentru democraţie şi cel mai important lucru este că va exista şi o Rezoluţie. Suntem singura naţiune din UE care s-a despărţit de comunism vărsând foarte mult sânge nevinovat", a afirmat vineri Tomac, la începutul şedinţei Consiliului Executiv Naţional al Partidului Mişcarea Populară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.