Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul judecător CCR Toni Greblă DESFIINȚEAZĂ starea de alertă: NU este potrivită în situația actuală

NewsBV
Toni Grebla

Fostul judecător CCR Toni Greblă atenționează că impunerea stării de alertă în România e incompatibilă cu restrângerea drepturilor. După decizia CCR de miercuri privind constituţionalitatea stării de alertă, nu ni se pot restrânge drepturile şi libertăţile, spune fostul judecător CCR Toni Greblă.

Citește și: VIDEO Avocatul Poporului detonează altă BOMBĂ: 'Proiectul Guvernului privind starea de alertă este neconstituţional'

„Eu am spus că starea de alertă este nepotrivită situaţiei actuale din România, care doreşte să aplice nişte măsuri pentru combaterea unei epidemii. Ordonanţa (care reglementează starea de alertă, n.r.) este incompatibilă cu restrângerea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Dimpotrivă, în textul ei se vorbeşte despre faptul că este organizată pe principiul respectării drepturilor şi libertăţile cetăţeneşti”, a spus, pentru MEDIAFAX, fostul judecător CCR Toni Greblă.

Fostul judecător a explicat şi ce trebuie să înţelegem din decizia de azi: „Că o stare de asediu se poate instala în anume situaţii, dar că restrângerea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti este discutabilă dacă este şi constituţională astfel cum doreşte Guvernul”.

Precizările vin după ce Curtea Constituţională a declarat constituţională starea de alertă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.