Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toni Neacșu, precizări IMPORTANTE în cazul fetiței din Mehedinți: 'Adopția minorei în SUA este perfect legală'. Care este problema reală în acest caz

Toni Neacsu

Avocatul Toni Neacșu susține duminică, pe Facebook, că adopția minorei în SUA este perfect legală, în acest sens existând o hotărâre judecătorească definitivă a Curții de Apel Craiova. Problema reală în acest caz este modalitatea în care procurorul Maria Pițurcă a înțeles să efectueze acte de urmărire penală, luând cu forța minora din domiciliul în care aceasta locuia, „chiar dacă presupunem că reținerea ei de către asistenții maternali era nelegală la acel moment”.

Toni Neacșu intervine în cazul fetiței din Mehedinți: 'Există indicii că procurorul a folosit un mandat de percheziție în mod abuziv'

„Mai precizez o dată că adopția minorei în SUA este perfect legală, în acest sens existând o hotărâre judecătorească definitivă a CA Craiova, decizia civilă nr. 4/23.04.2019. Până la eventuala desființare a acesteia în căile extraordinare minora se afla în mod legal în Statele Unite, în noua familie.

Problema reală este modalitatea în care procurorul învestit cu o plângere penală a înțeles să efectueze acte de urmărire penală, luând cu forța minora din domiciliul în care aceasta locuia, chiar dacă presupunem că reținerea ei de către asistenții maternali era nelegală la acel moment.

Lipsirea de libertate, ca infracțiune, presupune în toate cazurile lipsa voinței persoanei de a se afla într-un loc, ori este evident ca minora nu numai că dorea să stea în acea locuință dar și s-a opus categoric preluării ei.

Copila are 9 ani și, potrivit Legii nr. 272/2004 privind protecția copilului, orice măsură privind copii se face cu ascultarea opiniei acestuia. Dacă copilul mai mic de 10 ani cere să i se asculte opinia, toate organele statului au obligația să o facă.

Limitele mandatului de percheziție, pretextul sub care organele de urmărire penală însoțite de mascați s-au deplasat la domiciliul foștilor asistenți maternali, le vedeți în fotografie.”, scrie Toni Neacșu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.