Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toni Neacșu, atac la adresa lui Cristi Danileț: Un magistrat care se exprimă în altă parte decât în sala de judecată este o oroare

Toni Neacsu

Avocatul Toni Neacșu, fost membru CSM, susține că magistrații care se exprimă asupra problemelor de judecată în afara sălii de judecată sunt o "oroare", menționând că avocații ar trebui să formuleze mai multe cereri de recuzare împotriva tuturor judecătorilor care își exprima opțiunile în public.

"Sunt peste 15.000 de avocați activi în România. Dacă de mâine toți avocații am formula cereri de recuzare, în dosarele pe care le avem fiecare, împotriva tuturor judecătorilor care își exprima opțiunile în public, fie că e vorba despre cele politice fie despre cele privind politica penală, calitatea și înțelesul legilor, am face un act necesar de igienizare. Un magistrat care se exprimă asupra problemelor juridice în altă parte decât în sala de judecată, ori se implică, prin memorii, proteste ori numai pe facebook, în  activitatea politică de scriere a legilor ori ia partea, fie și implicit, unei tabere în lupta politicienilor, este o oroare. Libertatea de exprimare e una, partizanatul și expunerea pe tarabă a opțiunilor juridice, e altceva. În fața unui val concentrat de cereri de recuzare, repetat și iar repetat, colegii lor înșiși îi vor aduce pe cei prea agitați cu picioarele pe pâmântul codului lor deontologic", a scris Toni Neacșu pe Facebook.

La postare, Toni Neacșu a atașat un articol în care se menționa că fostul său coleg din CSM, Cristi Danileț, a fost recuzat într-o cauză după ce și-a exprima public opiniile referitoare la un protocoalele dintre parchete și SRI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.