Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TOP 3 CRITERII IMPORTANTE CÂND ALEGI APRESCHIURI PENTRU BĂRBAȚI

decathlon.ro
apreschiuri barbati

Iarna bate la ușă și trebuie să îți reînnoiești echipamentul pentru sezonul rece? Ești pe pagina potrivită! Dacă ai nevoie de apreschiuri pentru bărbați care să îți ofere confort termic și aderență pe suprafețele cu zăpadă, aici vei afla care sunt detaliile la care să fii atent când îi alegi.

Dincolo de design și brand, încălțămintea de iarnă trebuie să pună accent pe alte detalii mai importante, cum sunt rezistența la umezeală, modul de fixare pe picior și construcția tălpii. Toate acestea îmbinate într-un mod echilibrat îți vor oferi apreschiurile de bărbați perfecte pentru vacanțele la munte și drumețiile pe suprafețe înzăpezite.

CUM ALEGI CIZMELE APRESCHIURI PENTRU BĂRBAȚI?

Deși alegerea apreschiurilor pentru bărbați poate ține cont de foarte multe detalii, există trei elemente esențiale pe care să le verifici dacă vrei să investești într-o pereche de apreschiuri confortabile în sezonul rece. Acestea se referă atât la construcția exterioară, cât și la cea interioară. Astfel te bucuri protecția factorilor externi cum sunt temperaturile scăzute și umezeala și beneficiezi de confort termic la interior pe durata întregii zile. Iată care sunt cele mai importante 3 criterii când alegi apreschiurile pentru bărbați:

Materialul exterior și capacitatea acestuia de a respinge apa este primul detaliu pe care îl poți verifica. Cele mai bune apreschiuri trebuie să fie îmbrăcate la exterior într-un material hidrofob, cum este fâșul sau pielea sau chiar un mix între cele două. Acestea sunt recunoscute pentru proprietățile lor de a respinge umezeala și sunt des folosite la realizarea încălțămintei de iarnă. Însă trebuie să te asiguri că materialul exterior nu este prea dens și nu afectează nivelul de ventilație al piciorului.

Talpa apreschiurilor pentru bărbați este în general realizată din cauciuc sau alte materiale derivate, fiind recunoscut pentru proprietățile sale de a respinge umezeala și de a-ți oferi aderență pe suprafețe cu zăpadă. Majoritatea modelelor de cizme apreschiuri pentru bărbați au o talpă cu crampoane sau denivelări pentru a crește stabilitatea piciorului pe suprafețe alunecoase.

Insulația și materialele folosite la interior trebuie să îți ofere cel mai bun confort termic la temperaturi scăzute. Aici există diverse opțiuni, de la materiale naturale, cum sunt blana și lâna, la materiale sintetice patentate, special concepute prin diverse tehnologii ca să mențină temperatura corpului la cel mai bun nivel. Ca să faci cea mai bună alegere pentru confortul tău, verifică fișa produsului ca să afli temperatura minimă la care apreschiurile de bărbați își mențin eficiența termică.

DIFERENȚE ÎNTRE APRESCHIURILE DE BĂRBAȚI ȘI GHETELE CLASICE

Probabil te întrebi de ce nu poți purta clasicele ghete în locul apreschiurilor pentru bărbați.

În primul rând, talpa ghetelor de iarnă este concepută pentru plimbări pe suprafețe umede sau ușor alunecoase, și nu în zone înzăpezite. În general ghetele de iarnă au o talpă cu o aderență mai mică comparativ cu apreschiurile pentru bărbați. De asemenea, materialul exterior al ghetelor clasice nu este a fel de eficientă în lupta împotriva umezelii, așa că dacă vei petrece multe ore mergând prin zăpadă, vei fii inevitabil afectat de umezeala exterioară. Cât despre insulația de la interior, ghetele nu sunt la fel de bine izolate termic ca în cazul pareschiruilor de bărbați. De aceea îți oferă confort termic eficient pentru zone cu temperaturi moderate, dar își pierd eficiența în zone cu temperaturi foarte scăzute.

Cum lupți împotriva umezelii și frigului excesiv? Dacă vrei să te bucuri de vacanța și drumețiile pe munții înzăpeziți, asigură-te că porți de fiecare dată apreschiuri pentru bărbați.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.