DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Topul alimentelor anticancerigene - Au proprietăți nebănuite

twitter.com
brocoli

Cancerul, această boală teribilă, nu se combate prin regim alimentar, doar că un stil de viață sănătos devine aliat major într-o asemenea bătălie cruntă în sensul în care printr-o alimentație corespunzătoare se poate împiedica proliferarea celulelor canceroase, potrivit exquis.ro.

Societatea Americană de Cancer susține că majoritatea cancerelor pot fi prevenite. De aceea, este esențial să introducem în alimentație cele mai puternice alimente anticancerigene. Și deși rămâne controversă, nu mai este niciun secret că recomandările merg către produsele de origine vegetală, în special către cele din culturi ecologice.

Topul alimentele anticancerigene

Familia cruciferelor este reprezentată de conopidă, broccoli, varză, varză de Bruxelles, kale, napi etc. Abundă în fibre, beta caroten, acid folic și vitamina C, sunt puternic antioxidante, stimulează metabolismul celular, scrie portalul doctorulzilei.ro.

Afinele abundă în bioflavonoide, antocianine, responsabile de culoarea din fructele violet, roșii, albastre. Sunt printre cele mai bogate în antioxidanți alimente, cu puternice proprietăți anticancerigene. Afinele sunt pe podium cu această calitate, după care le urmează cireșele, merele, căpșunile și zmeura.

Citește și: TERIBIL S-a aflat cine sunt, de fapt, cei 4 oameni care au murit în accidentul din Iași - VIDEO

Roșiile sunt o excelentă sursă de licopen, compusul care distruge radicalii liberi înainte de a afecta celulele. Studiile arată că licopenul nu numai că reduce riscul de apariție a cancerului de prostată, dar reduce riscul cancerului esofag, plămânului, pancreasului, colului uterin și cancerului mamar. Puteți să consumați roșii crude într-o salată sau sandviș, dar rețineți că 1 ceașcă de suc de roșii sau ½ ceașcă de sos de roșii conține de 5 ori mai mult licopen decât o roșie medie crudă.

Turmericul, un condiment popular în bucătăria indiană, dar care câștigă teren și pe meleagurile noastre, în ultima vreme, își obține culoarea de aur dintr-un polifenol cunoscut sub numele de curcumină. Savanții au descoperit și probat că această curcumina inhibă proliferarea celulelor canceroase. Dar pentru a fi bine absorbit în intestine, condimentul necesită o combinație cu piperul negru, care conține o substanță chimică numită piperină ce ajută la absorbția curcuminei. Foarte important de notat este frecvența consumului: ca să conteze, trebuie să fie făcut regulat!

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.