DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Topul celor mai bogate orașe din lume - Unde locuiesc cei mai mulți milionari

SAE Institute
New York City

Topul celor mai bogate orașe din lume - Unde locuiesc cei mai mulți milionari. Ce orașe mari au înregistrat o scădere a numărului de milionari.

Top 10 cele mai bogate orașe din întreaga lume sunt gazdele a aproape 2 milioane de bogătași, iar în unele metropole se regăsesc sute de oameni care au averi de cel puțin 100 de milioane de dolari.

Orașul New York găzduiește cele mai multe persoane cu averi considerabile, potrivit unui nou raport al companiei de consultanță pentru migrarea investițiilor Henley & Partners, citată de CNBC.

Aproximativ 345.600 de milionari locuiesc în New York, iar dintre aceștia 15.470 sunt multimilionari care au active în valoare de peste 10 milioane de dolari, 737 de centimilionari (avuție de 100 de milioane de dolari sau mai mult) și 59 de miliardari, se arată în raport.

Centrul financiar al SUA este recunoscut drept cel mai bogat oraș din lume după mai multe criterii.

Averea privată totală deținută de rezidenții bogați din New York a depășit 3 trilioane de dolari, ceea ce înseamnă de 10,5 ori mai mult decât PIB-ul Româmiei, care, în 2021, s-a ridicat la aproape 285 miliarde de dolari, potrivit datelor Băncii Mondiale.

Capitala Japoniei, Tokyo, s-a clasat pe locul al doilea, cu 304.900 de persoane cu valoare netă ridicată.

În comparație cu New York, o proporție mult mai mică dintre aceștia au active în valoare de peste 10 milioane de dolari.Raportul a constatat că 7.350 de oameni din Tokyo sunt multimilionari, 263 au peste 100 de milioane de dolari și 12 sunt miliardari.

Zona Golfului San Francisco – care include Silicon Valley – completează primele trei orașe cele mai bogate, cu 276.400 de persoane cu valoare netă mare, dintre care 12.890 sunt multimilionari.

Raportul mai arată că 623 de persoane au active în valoare de cel puțin 100 de milioane de dolari și 62 de miliardari locuiesc în oraș.

Top 10 orașe cu cei mai mulți milionari, multimilionari și miliardari

  1. New York, S.U.A. (345.600)
  2. Tokyo, Japonia (304.900)
  3. Zona Golfului San Francisco, S.U.A. (276.400)
  4. Londra, Regatul Unit (272.400)
  5. Singapore, Singapore (249.800)
  6. Los Angeles, S.U.A. (192.400)
  7. Chicago, S.U.A. (160.100)
  8. Houston, S.U.A. (132.600)
  9. Beijing, China (131.500)
  10. Shanghai, China (130.100)
Orașe cu cea mai rapidă creștere a populației de milionari

Topul de mai sus ar putea suferi schimbări în următorii ani, în condițiile în care unele orașe încep să atragă tot mai mulți oameni bogați.

În SUA, Houston are una dintre populațiile de milionari cu cea mai rapidă creștere. Austin, Miami, West Palm Beach și Greenwich sunt alte orașe din SUA care au înregistrat o creștere majoră a numărului de persoane cu o avere ridicată.

Raportul explică evoluția numărului de bogați din aceste orașe prin migrația marilor companii americane care își mută sediile în aceste orașe. Această tendință este observată în special în sectorul tehnologic, Oracle și Tesla mutându-se din California în Austin, iar Hewlett-Packard Enterprise mutându-se la Houston la începutul acestui an.

Orientul Mijlociu și Africa încep să genereze tot mai mulți milionari

Cu toate acestea, primele cinci orașe cu cea mai rapidă creștere a populației de milionari nu se află în SUA.

Riad în Arabia Saudită, Sharjah și Dubai în Emiratele Arabe Unite, Lusaka în Zambia și Luanda în Angola sunt în topul orașelor care atrag tot mai mulți milionari, multimilionari și miliardari. În prima jumătate a anului 2022, aceste orașe au înregistrat o creștere de până la 20% în ceea ce privește populația cu o avere personală ridicată.

Raportul explică această tendință prin expansiunea companiilor din industriile de petrol și gaze, care au înflorit pe măsură ce prețurile energiei au crescut și au impulsionat piețele bursiere din aceste zone.

Multe orașe mari au înregistrat o scădere a numărului de milionari

Din primele 10 orașe cu cel mai mare număr de persoane cu averi considerabile, șapte au înregistrat o scădere. Doar zona Golfului San Francisco, Singapore și Houston au cunoscut o creștere.

New York, de exemplu, deși este pe primul loc în topul celor mai mulți bogați, a înregistrat deja o scădere cu 12% a persoanelor cu averi mari în 2022, în timp ce Los Angeles a înregistrat o scădere de 6%, iar proporția cetățenilor ultrabogați din Chicago a scăzut cu 4%.

Diverse orașe mari din Europa și Asia au înregistrat, de asemenea, scăderi ale populațiilor cu averi mari. Londra, de exemplu, a înregistrat o scădere de 9%, ceea ce a făcut ca orașul să coboare locul pe locul patru în clasamentul general.

Capitala Franței, Paris, a coborât cu trei locuri, până pe 20, în condițiile în care orașul a pierdut 12% dintre persoanele cu averi considerabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.